Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rekordní odškodné: 3,5 milionu dětem za smrt mámy při porodu!

Nemocnice v Tebíči zaplatí za smrt matky při porodu rekordní odškodné.
Nemocnice v Tebíči zaplatí za smrt matky při porodu rekordní odškodné.  (Autor: Blesk - Jiří Čada)
Autor: ČTK, op - 
2. září 2012
07:25

Nemocnice v Třebíči musí zaplatit odškodné 3,5 milionu za smrt Jitky H. (†36), která před šesti lety zemřela při porodu. Tři sirotci dostanou po milionu, manžel půl milionu.

Žena zemřela při porodu v listopadu 2006 v nemocnici po krvácení z protržené dělohy a srdeční zástavě. Některé postupy lékařů byly nesprávné a přímo souvisí se smrtí pacientky. „Několik hodin po porodu ležela na lůžku ve stále se zhoršujícím stavu a lékaři jen ztráceli čas,“ zdůraznila soudkyně Krajského soudu v Brně Dagmar Bastlová.

Vedení nemocnice ještě nemá rozsudek v ruce. „Zatím proto nevíme, zda je možné odvolání ani zda by nemocnice této možnosti využila,“ uvedl zástupce ředitele Pavel Nesnídal.

Otec dětí vnímá rozsudek jako satisfakci. „Jsem rád, že to tak dopadlo. Život manželky to nevrátí, ale děti mají dobré startovné do života,“ řekl Českému rozhlasu manžel zemřelé.

Nemocnice platí milionové odškodnění podruhé. Před dvěma lety zaplatila 3,2 milionu rodinám holčiček, které krátce po porodu personál zaměnil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

felicity. ( 2. září 2012 17:28 )

jo, je to fuj!

majojo ( 2. září 2012 17:03 )

Tak ať jim ty tři a půl mega slouží. Jen ať si dají pozor na různé zlatokopy, kteří je z tohohole pakatele bez skrupulí stáhnou. Snad ale existuje nějaký dohled, který tomu zabrání. I když v té naší banánové republice - i na Kalouska bych si dala bacha.

anka ( 2. září 2012 15:21 )

ja si myslim, ze penize v tomto pripade alespon pomuzou rodine

weirdov ( 2. září 2012 12:03 )

A takove male odskodne! To je ostuda,je to opravdu jen satisfakce,ale tak male penize za zmareny zivot! Ze se tam nestydite. Otec nemuze pracovat a nebo musi platit cizi,aby se o deti postarali.

weirdov ( 2. září 2012 11:59 )

je to vubec mozne? Neni tenhle spital na poradnou inspekci nebo na zavreni!!!!!

Zobrazit celou diskusi