Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dvojvládí na policejním prezidiu? Lessy by dělal Červíčkovi náhradníka!

Petr Lessy a Martin Červíček na jedné židli policejního prezidenta?
Petr Lessy a Martin Červíček na jedné židli policejního prezidenta?  (Autor: ČTK)
Autor: Veronika Pukačová, lmk - 
1. září 2012
16:31

Petr Lessy a Martin Červíček na jedné židli policejního prezidenta. Tak paradoxní situace může nastat, pokud odvolaný Lessy uspěje u soudu. A nebylo by to poprvé! Platíme si třeba dva šéfy dopravní policie…

Očistit Lessyho má advokát Tomáš Sokol, který je v otázce návratu svého klienta optimistický. „Řízení začíná. Zatím v tom nevidím žádnou tragédii. Co by následovalo v případě zproštění nebo zastavení, neřeším,“ řekl Blesku. Řešit by to ale muselo ministerstvo vnitra. Dva policejní prezidenti za jedním stolem – to by asi byla rarita hodná banánové republiky.

„Kdyby tohle nastalo, osobně věřím tomu, že pan Červíček by složil funkci a uvolnil by funkci tomu, kdo byl v rozporu se zákonem odvolán,“ řekl Blesku Lessyho další advokát a bývalý elitní protikorupční policista Václav Láska.

Jenže v praxi by to bylo asi jinak. Podobně totiž o post přišel šéf dopravní policie Zdeněk Bambas a později se do křesla vrátil. To však bylo už obsazené Leošem Tržilem.

„Pan Bambas pracuje na ochranné službě za plat ředitele dopravní policie. Není přípustné, aby byli v jednom křesle dva lidé,“ vysvětlil Blesku mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák. Bambas je prvním náhradníkem v případě odvolání Tržila. Podobná situace byla donedávna i na postu šéfa Služby pro dohled nad zbraněmi, kde vládne Hana Tröberová, ale vrátil se i sesazený Antonín Kreml. Ten až nyní přijal jinou funkci.

Pokud by se totéž stalo v případě nyní odvolaného šéfa policie, očištěný Lessy by dělal Červíčkovi náhradníka. „Kdyby se vrátil a nepřijal jiné místo, dostal by svůj plat, ale pracoval by v rámci stáže jinde. Pan Červíček by zůstal na místě prezidenta,“ řekl mluvčí Novák.

pxpx ( 1. září 2012 20:47 )

Palbe Huberte, dělá se nám tady z tebe zle. Jsi k zblití, ty h.o.v.a.d.o. jedno odporné. Ty jsi spodina společnosti, ty socko!!! Myslíš akorát tím, co máš mezi nohama,lůzo.

pxpx ( 1. září 2012 20:44 )

Pablbe-Huberte, ty s.k.u.r.v.e.n.a. s.v.i.n.ě.,co se sem zase s.e.r.e.š?! Ty socanský odpade. Odporné p.r.a.s.e. Pomlouváš vždycky jedině ty. Co, už máš aspoň tu základku? Ty nulo!!!

pablb-hubert ( 1. září 2012 20:29 )

Přesně jak jsem si to myslel, lůza zase pomlouvá.

pablb-hubert ( 1. září 2012 19:41 )

Až tě potkám, vymr.dám ti piču tak, že z toho ochrneš! Krávo!

demiro ( 1. září 2012 19:02 )

petrazhorejsova : Ty krávo nebeská!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi