Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Franz mezi svými voliči: Vyrazili podpořit jeho kandidaturu na Letnou

Autor: ČTK, simao - 
31. srpna 2012
21:58

Podpořit Franzovu kandidaturu na prezidenta vyrazila dnes v Praze zhruba stovka lidí. Sezvala je sem iniciativa "Postavte se za Vladimíra". Franz nyní potřebuje 50 tisíc podpisů, aby se o hradní křeslo skutečně mohl oficiálně ucházet.

Ani déšť a celkově nepříliš vlídné pozdně srpnové počasí neodradilo skupinku fanoušků prezidentského kandidáta Vladimíra Franze (53), aby svou podporu přišli vyjádřit dnes na pražskou Letnou.

To, že je mezi lidmi Franz nepřehlédnutelný, je jasné na první pohled. Bylo to samozřejmě patrné i při této páteční akci "Postavte se za Vladimíra", kde se sešla zhruba stovka lidí, kteří by nejraději měli "modrého prezidenta". 

Výtvarník, hudební skladatel, ale také vysokoškolský profesor a vystudovaný doktor práv Franz tak před lidi předstoupil při vrcholu svého prvního veřejného setkání s voliči. Fotit se nechal spolu s nimi symbolicky v opačném směru, než v jakém kdysi na tomto místě stál pomník sovětského diktátora Josifa Vissarionoviče Stalina. "Když to jde tam, tak to může jít i ven," řekl k symbolice Franz. Stalinova socha stála na místě nynějšího metronomu koncem 50. let minulého století.

Hlava státu by podle Franze měla být autentickým vyslancem občanů ve vysoké politice, který by jim naslouchal a nebyl "zarputilým Dědem vševědem". Nyní však, stejně jako ostatní kandidáti, potřebuje získat 50 tisíc podpisů občanů, aby se skutečně mohl do volby zapojit. Na sociální síti Facebook přitom iniciativu za jeho zvolení podporuje sv současnosti kolem 21 tisíc lidí, což však samozřejmě vůbec nemusí být rozhodující ukazatel.

jelenihlava ( 1. září 2012 16:06 )

konečně občanský kandidát a né nějakej namydlenej politik, co si něco myslí a něco jiného říká...

zelena.karkulka ( 1. září 2012 15:41 )

to mě nepřekvapuje,setkala jsem se s ním osobně a moc inteligentně nepůsobil,spíš jako cvok

zelena.karkulka ( 1. září 2012 15:39 )

A co první dáma?Vždyť se ta čůza odmítla starat o svý dítě a dala ho k nějakým příbuzným

jirka44 ( 1. září 2012 10:45 )

Držim mu palce.. Konečně by byl prezidentem někdo kdo by za to stál.. Co jako že je potetovanej? Kdo dneska neni? Běžte radši volit nějakýho politickýho blbce když si myslíte že nám tim něják prospějete..

sores ( 1. září 2012 10:38 )

 Proboha, vždyť by děsil a dělal ostudu svým strašidelným zjevem českému národu! měl by jet kandidovat do pralesa mezi divochy.

Zobrazit celou diskusi