Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co opravdu staví bývalá manželka miliardáře Tykače: Atomový kryt?

Autor: sch - 
31. srpna 2012
08:40

Tajemné betonové monstrum u osady Ptyč na břehu Berounky na Plzeňsku dostává konkrétní podobu. Loni místní ještě věřili, že tady opravdu vyrůstá jakési školicí středisko Maják, dnes už jen nevěřícně zírají.

Nad obrovskými podzemními prostorami teď vyrostl betonový sarkofág s třemi vysokými věžemi. Nikdo neví, k čemu mají sloužit.

„Pod zemí budou dva kinosály, žádný protiatomový kryt. Nad zemí pak bude stát 1,5patrová budova,“ říká Jaroslav Helebrant, starosta obce Hlince, pod kterou Ptyč spadá. Místní si ale kladou otázky, na které jim nikdo nechce odpovědět. Proč mají stěny věží sílu nejméně tři metry? A proč vstupní dveře do nich mají tloušťku více než půl metru? A proč jsou v podzemí kovové dveře tlusté několik desítek centimetrů?

Jasno do všeho nevnesla ani exmanželka miliardáře Pavla Tykače Daniela Kuchtová, která za stavbou tajemného areálu stojí. „V levé části staveniště se buduje zemědělský sklad. Pod těmi věžemi bude školicí středisko. Víc k tomu nechci povídat,“ řekla Blesku Kuchtová.

Místní tak mají své "zaručené" informace, co v Ptyči bude. „Lidé s určitou fi lozofi í si tam staví areál, kde by přečkali konec světa,“ myslí si žena z obce Chlum.

„Je to protiatomový kryt,“ dodal muž středních let. „Je to vojenská stavba. Budou tam strategické sklady a paní Kuchtová to jen zastřešila,“ dodává další muž z Hlinců. „Staví tam jaderné úložiště nebo tajnou jadernou elektrárnu,“ přemýšlí muž z Chříče. „Mohu ujistit, že úložiště ani elektrárna tam opravdu nebudou,“ odmítá ale mluvčí ČEZ Martin Sobotka.

Lidé s chutí řeknou, co si o stavbě myslí, ale pouze anonymně. Přitom ještě loni před staveništěm ochotně pózovali.

xtemp ( 13. listopadu 2012 22:52 )

Staví tam soukromou věznici, jejíž některé části budou tajné a neptejte se, kým budou využívány.

zelena.karkulka ( 1. září 2012 15:17 )

tomu nevěřím!Tobě to určitě sluší víc

smrtkamrdka ( 31. srpna 2012 17:30 )

A co ty máš za mindráček hošánku? Svěř se...uleví se ti

smrtkamrdka ( 31. srpna 2012 17:29 )

Já věděla že jsi retardovaný...... A co babička?..S tou taky?....Pak se koloušku nediv, že je ta vaše rodinka takhle zdegenerovaná.....ale i tak tě mám ráda.....ty mě vždy dokážeš pobavit svým třeskutým intelektem

balvan7 ( 31. srpna 2012 15:34 )

Huberte ,Štítného Praha?

Zobrazit celou diskusi