Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Smrt bratrů motorkářů (†26, †25): Zradila je mokrá vozovka

Autor: Nový Čas, Ladislav Leimer - 
28. srpna 2012
20:01

Na motorkách jezdili skoro tak brzy, jako se narodili. Přesto se jim staly osudné. Bratři Ján (†26) a Ondrej (†25) o víkendu dostali na Slovensku smyk na vozovce a skončili pod koly protijedoucího autobusu.

Na místě nehody jsou teď desítky hořících svíček. Nejlepší kamarádi obou bratrů jsou přesvědčeni, že za tragédii může mokrá vozovka. Ján, který motorku řídil na které oba jeli, nebyl žádný začátečník a se svým strojem se zúčastnil dokonce několika amatérských soutěží doma i v zahraničí.

Ján, mechanik a závodník

Starší z obou bratrů Ján motorkami doslova žil. Pracoval jako mechanik v jedné z nejznámějších prodejen motorek v Trnavě. Ve volném čase soutěžil jako amatér. Ve volném čase jezdil jako amatérský závodník a dokonce se zúčastnil několika motorkářských srazů. Vypadalo to, že se oba naučili dřív jezdit než chodit,“ řekl vedoucí prodejny Štefan. Ján tedy nebyl žádný začátečník, na silných strojích měl naježděné tisíce kilometrů. „Oba dva začínali ještě jako fakani na legendárních simpsonech a jawách,“ usmíval se při této vzpomínce Štefan.

Může za to mokrá vozovka

Brzy však přesedlali na mnohem silnější stroje. „Je to hrozná tragédie. Ján pracoval ve firmě několik let. Lepšího člověka byste nenašli. Když jste mu o půlnoci zavolali, že něco potřebuje, okamžitě přišel,“ zesmutněl Štefan. I podle něho se pod tragickou nehodou podepsala mokrá a nekvalitní cesta. „V ten den jsem byl na motorce venku i já. Některé zatáčky jsem musel jet třicítkou, tak to klouzalo. Když vjedete do vyježděných kolejí, je konec,“ vysvětlil.

Ondrej byl kaskadér na motorce

Jánův bratr Ondrej zase pracoval na benzínce, mimo silných stojů se věnoval i kaskadérství na motorce. Ani jeden z mladíků nebyl ženatý. Jejich zdrcená matka stále nedokáže o tragédii mluvit. Její žal, kdy v jednom okamžiku přišla o oba syny, se ani nedá popsat. Oba dva bratři zemřeli v neděli po poledni, když se vraceli z Malaciek. Podle policie nepřizpůsobili svou rychlost stavu a charakteru vozovky.

lunatic ( 29. srpna 2012 06:07 )

Pozitivní je,že smrtí vše skončí ... a je jedno,zda se upijeme,zabijeme na motorce anebo nás Breivik odstřelí ... nejhorší se končit život s plenkami a v hospici...

lunatic ( 29. srpna 2012 05:56 )

CYNIK vidí svět,jaký je a nikoliv jaký by jej lidé chtěli mít !

lunatic ( 29. srpna 2012 05:25 )

Hnědé uhlí od pana Tykače má údajně lepší parametry výhřevnosti ...

lunatic ( 29. srpna 2012 04:25 )

Ano, i kusy od Breivika.

lunatic ( 29. srpna 2012 04:07 )

Ale přesto - každou hodinu zemře na světě cca 1666lidí,protože za 24 hodin je to 40 000kusů ... zo by Vám určitě potvrdili i pánové Klaus+Zeman,protože to byli prognostici - teda,když ještě byli mladí a nebrali penze

Zobrazit celou diskusi