Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tajemství magnátovy dcery: Otce (†53) nechala nabalzamovat

Autor: Ladislav Leimer - 
27. srpna 2012
13:47

Prominentní dcerka Eva Varholíková-Rezešová (35) bydlela v luxusní vile, jezdila ve sportovních vozech a neubránila se vášni pro vodku. Na tu také doplatila. Na maďarské dálnici opilá zabila 4 lidi a skončila v base. Kdo byl ale její otec, muž po kterém zdědila miliardy korun? Podle některých tunelář a muž, který potopil fotbalovou Spartu.

Alexander Rezeš (†53) začal pracovat jako strojírenský normovač ve Východoslovenských železárnách (VSŽ). Jeho kariéra v nich stoupala závratným tempem. V roce 1989 byl už vedoucí odboru, o čtyři roky později byl zvolený za člena Dozorčí rady VSŽ, následně se stal viceprezidentem.

Mečiarův kamarád byl pro Slováky tunelář

Vlivný Rezeš byl blízkým přítelem Vladimíra Mečiara (70). Nebylo tak překvapením, když ho do vlády nominovala jeho strana HZDS. V letech 1994 až 1997 působil jako ministr dopravy, pošt a telekomunikací. S Mečiarem se pustili do privatizace VZŠ. Podle jejích zaměstnanců však železárny jen vytunelovali a přišli si na hezkých pár milionů. Skandál řešilo celé Slovensko.

Spartě sliboval hvězdy, ale jen se chvástal

Rezeš se vždy zajímal o fotbal. Byl prezidentem fotbalového klubu FC Košice. V roce 1997 koupil pražskou Spartu. O rok později se začal chvástat, že obstará do klubu ty největší hvězdy. Sliboval, že z Bayernu Mnichov přivede Lothara Matthäuse. O tom ale v Německu nic nevěděli. Po pár měsících kauza „přestup Matthäuse“ vyšuměla. V roce 1999 ve Spartě skončil. Fotbalovému týmu se za jeho „vlády“ nedařilo. Po nařčení z vytunelování z VZŠ se Rezeš přesunul i s rodinou do Španělska, kde podnikal.

 

Opakovaně mu selhávalo srdce

V roce 2002, 3. června, byl z Itálie na cestě do domova ve Španělsku. Jel autem, létání se úspěšně vyhýbal čtyři roky. Při dřívější kontrole na letišti mu totiž selhal kardiostimulátor a musel se ihned podrobit operaci. Při červnové cestě se mu ale udělalo zle a začal se dusit. Převezen byl do nemocnice v italské Veroně. Tam bojoval o život, ale po několika dnech se jeho stav zlepšil.

Po smrti ho nabalzamovali

Rezeš trpěl vzácnou srdeční chorobou, měl zvětšené komory s omezenou funkčností. Lékaři mu říkali, ať se šetří, ale on neposlouchal. Trval na převozu do nemocnice v Bratislavě. Tam ho převezla slovenská sanitka. V nemocnici na Kramárech se přitom připravoval na operaci v Rakousku. Po zákroku ve Vídni mu však 28. června selhalo srdce naposledy. Jeho rodina ho jako správného miliardáře nechala před pohřbem nabalzamovat.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rezacek ( 4. září 2012 13:11 )

Měla si ho nechat vycpat a ukazovat ve škole.

vochomurka ( 28. srpna 2012 16:19 )

foto 1: Varholíková-Rezešová měla opravdu zámožného muže snad otce

delavar ( 27. srpna 2012 20:47 )

Mam pocit,ze je to pravda.Vo vestibule VSZ-USS STELL je vystavena nejaka zdochlina,ktorej sa klanaju vdacni pracujuci firmy,ochotni pracovat za 350 eciek,v spine a bordeli,s vdaky,ze nie su na pracaku a mozu makat na blahobyt vladnucej cvargy a luzy!!

durry_m ( 27. srpna 2012 20:15 )

Co to blbnete, balzamování neznamená , že z něho bude "Lenin". V americe je to běžné samozřejmě mezi bohatšími. add Sparta : koukám na stránky Sparty a 1997,1998,1999 mistři, a že se jim za Rezeše nedařilo.Asi nezbohatnul legálně, ale arogantní kmotr typu Janošek Dalík a spol .taky nebyl.

delavar ( 27. srpna 2012 20:07 )

Zobrazit celou diskusi