Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Otec týral Martínka (1), až oslepl: Udělala to dcera (1,5), hájí se před soudem

Soud v Hradci Králové řeší případ týrání malého Martínka (1), který díky němu oslepl. Matka (23) i otec (39) vinu popírají
Soud v Hradci Králové řeší případ týrání malého Martínka (1), který díky němu oslepl. Matka (23) i otec (39) vinu popírají  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: jp, šim - 
27. srpna 2012
10:07

Martínek se narodil loni v březnu. Za svůj krátký život zatím příliš radosti neprožil. Rodiče ho od narození týrali. Otec s ním zacházel tak hrubě, házel s ním, třásl a dusil ho polštářem, až z toho chlapec oslepl. Otec nyní stanul před soudem. Vinu odmítl a hodil ji na svou dcerku.

Martínek přišel na svět s dědičnou srdeční vadou, kvůli které musel být okamžitě operován. Když ho rodiče měli zpět doma, začalo mu peklo. Týrali ho zimou a hladem. Krmili ho pouze studeným mlékem. Byl celý prochladlý. Krkavčí rodiče se nestarali ani o žádnou jeho hygienu. Dítě bylo špinavé a zapáchalo. Místo, aby svého synka myli, říkali mu tchoř.

Když Martínek plakal, otec Martin T. (39) s ním místo tišení házel, třásl s ním, až se kvůli tomu asi ve čtyřech měsících ocitl v ohrožení života. To mělo fatální následek. Martínek oslepl a jeho vývoj se opozdil.

Otec chlapce nyní stanul před soudem. V úvodu soudního líčení šokoval tím, že vinu svalil na starší dceru Veroniku, které v době páchání trestného činu byl teprve rok a půl. „Toho jednání se dopustila moje nezletilá dcera. Nadhazovala s ním. Přidušovala ho polštářem,“ řeklotec u soudu.

"Dcera dala na syna polštář, válela se po něm, skákala mu po obličeji. Bouchala ho kostičkou nebo plastovou paličkou od xylofonu. Jednou se stalo, že jí ujel kočárek, a narazil do zdi." Takto muž popsal, jak s Martínkem údajně zacházela ani ne dvouletá Verunka...

Otci se v době jeho pobytu ve vazbě narodilo třetí dítě, syn Kryštof. Ten ale pár dní po porodu zemřel. Měl údajně podobnou srdeční vadu jako Martínek, který je nyní v kojeneckém ústavu.

Otec i matka vinu popírají. Matka Monika T. (23) se zřejmě bude svého muže zastávat. Když muže přivedla eskorta k soudu, svého manžela políbila. Soud by měl vynést nad mužem rozsudek zřejmě ve středu.

samujel ( 28. srpna 2012 05:57 )

Jsem deda 3 vnoucat a vubec to nechapu jak nekdo muze neco takoveho udelat detem. ja bych je oba dva povesil... sorry

vlamore ( 27. srpna 2012 23:54 )

Pujčte mě ty dva ha-j*le na 1/2 hodiny!!Dýl mě to trvat nebude!!!!

zelena.karkulka ( 27. srpna 2012 21:01 )

To je xindl,nechápu,proč ho raději nedali do baby boxu,když jim byl na obtíž

kamii ( 27. srpna 2012 20:05 )

Je to strašné, tak proč si ho brali z nemocnice? Mohli ho dát k adopci, když už to dítě zplodili. Mám tři děti, s mminkem se chodí k lékači stále na prohlídky, ořkování...dokonce lékařka nás navštívila...to funguje jen někde? Malá na jedné prohlídce byla samá modřina, protože se učila na kole a doktorka mne poslala pryč z ordinace a ptala se dcerky od čeho ty modřiny má. Mne se to dost dotklo, ale chápu, že se zeptat musela abyla bych ráda, aby se ptala všech. U malého miminka je snad jasné, že když je obouchané, že asi neupadlo z kola.....

buban ( 27. srpna 2012 19:37 )

mate naprostou pravdu, bohuzel. Socialni pracovnice u nas jsou jen dobre zateplena mistecka pro naproste idioten, potomky byvalych papalasu. Kdyz jsem se rozvadela, taky mne prisla domu radit a kontrolovat devatenactileta cerenka tatika z OV KSC. Toto stale pretrvava-ty buchty tam kynou stale, blbe a blbejsi.

Zobrazit celou diskusi