Byla jednou z řidiček mnohamilionových „vymazlených“ vozů, které se zúčastnily srazu trucků na Zlínsku. Před dvěma lety si splnila sen, který ji provázel odmalička. „Táta jezdil avií. Sedávala jsem v ní. Volant a vše se mi zdálo obrovské. Vždycky jsem chtěla jezdit ve velkém autě,“ svěřila se vyučená čalounice.

Řidičák má dva roky

Když se seznámila s budoucím mužem Romanem (36), který jezdil scanií, bylo jí jasné, že nejen on, ale i takové auto je její životní láska. Pak se narodila dcera Barča (6) a na řidičák došlo až před před dvěma lety. „Beru to jako koníčka. Jezdím třikrát týdně, často s manželem. Po Česku vozíme nadměrné náklady. Vyžaduje to odhad vzdáleností a opatrnost,“ vysvětlila. Jejím největším nákladem byl finišer – stroj na pokládku asfaltového povrchu silnic.

U chlapů vzbuzuje obdiv

U chlapů v branži vzbuzuje obdiv, ale hlavně údiv. „Když jedou třeba dva kamiony za sebou proti mně, nejednou jsem slyšela ve vysílačce, jak si šoféři volali – P**o, viděls to? Jsou vykulení, otáčejí se. Táta říká, že jsem blázen, ale je nadšený. Mamka má o mě trochu strach,“ přiznala Pavlína, která vyzdobila celý interiér vozu. Pro trackery je to obývák. Když chcete dovnitř, musíte se zout. Barborka bude jistě třetí generací v rodině, která zálibu podědila. „Tirákem jezdil po Evropě i tchán. Manžel již 17 let. A Barča jak jen to jde, už mu sedí na klíně a jezdí spolu po dvoře,“ dodala Pavlína.

Fotogalerie
6 fotografií