Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilec napadl zdravotníky: Zpacifikovalo ho policejní komando

Opilého muže zatklo policejní komando, poté skončil na psychiatrii
Opilého muže zatklo policejní komando, poté skončil na psychiatrii  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: ČTK, Ladislav Leimer - 
25. srpna 2012
20:24

Zásahová jednotka zadržela muže (25), který v noci na dnešek ohrožoval v Praze zbraní záchranáře a policisty. Muž si záchranku sám přivolal, po jejím příjezdu ale začal být agresivní.

Muž zavolal na tísňovou linku krátce před půlnocí. Stěžoval si na zdravotní a psychické problémy a chtěl převézt do psychiatrické léčebny. Když záchranka přijela do ulice Pod Kotlářkou v Košířích, muž začal lékařům nadávat. Zdravotníci proto přivolali policisty, muž po jejich příjezdu zaběhl do domu. Tam si nasadil kuklu, vyběhl ven a na policisty mířil zbraní a hrozil jim likvidací. Čin spáchal, protože se dozvěděl, že jeho otec chce prodat penzion, ve kterém bydlí.

Nadýchal dvě promile

Na místo proto musela dorazit speciální pořádková a zásahová jednotka včetně dvou vyjednavačů, kteří se snažili s mužem neúspěšně navázat komunikaci. Policisté ze zásahové jednotky nakonec museli okolo 03:00 násilím vniknout do domu, protože zjistili, že muž v něm není sám. Jeho devětadvacetiletý kamarád spal v jednom z pokojů, a mohl proto být ohrožen. Po zadržení zjistili, že agresivní muž je opilý. Nadýchal dvě promile alkoholu. Muž skončil na psychiatrii.

gogo ( 25. srpna 2012 21:57 )

Záleží na tom kdo to byl... čí to byl synáček... čí to byl příbuzný ... No a pak to buď zameteme pod koberec nebo budeme soudit... Takový je stav justice v Česku ...

Zobrazit celou diskusi