Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V zoo utekl tygr: Zabil ošetřovatelku, ředitel ho musel zastřelit

Autor: ČTK, lm - 
25. srpna 2012
16:07

V zoologické zahradě v Kolíně nad Rýnem v sobotu před polednem napadl tygr svojí ošetřovatelku (†43) a utekl z výběhu. Po převozu do nemocnice žena na následky zranění zemřela. Ředitel zoo musel tygra na útěku zastřelit.

V zoologické zahradě v Kolíně nad Rýnem dnes tygr zabil svou ošetřovatelku a pak uprchl z výběhu do vedlejšího skladu. Odtud se ale mohl dostat dál mezi návštěvníky. Zvíře následně zastřelil ředitel zahrady střešním oknem, aby neutekl mezi lidi.

Ředitel měl tu správnou zbraň

Podle policie tygr ženu napadl kolem poledne a způsobil jí těžká zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehla. Poté se mu otevřeným průchodem podařilo utéct z výběhu do vedlejšího skladu, kde bylo zabito. „Ředitel zoo měl správnou zbraň pro tento úkol,“ řekl  webu Local policejní mluvčí s tím, že policisté nemají vhodné zbraně ke střelbě na tygra. Zoo naopak mají pro podobné případy pušky na velká zvířata velké ráže.

Zámek nebyl správně nastaven

Podle policie zřejmě nebyl elektronický bezpečnostní zámek správně nastaven, a proto se tygr mohl dostat do skladu. Zoologická zahrada byla kvůli útěku tygra zčásti uzavřena. Policie do bezpečí odvedla návštěvníky i zaměstnance. "Je to nejhorší den mého života," prohlásil ředitel zoo Theo Pagel. „Ošetřovatelka se nechala zadržet šelmou ve výběhu,“ pokračoval. „Nacházela se na místě, na němž být člověk prostě nesmí, pokud je zvíře uvnitř,“ dodal. Podobné zkušenosti podle něj nabude člověk až po mnoha letech práce se šelmami. Ze strany ošetřovatelky se jednalo o neopatrnost. „Tygr byl na území, které mu zcela náleží,“ řekl ředitel.

londynskypes ( 26. srpna 2012 11:51 )

cinderella tak to byla pekna k.unda neni mi ji lito a dobre ji tak jsou to blbky!!!

londynskypes ( 26. srpna 2012 11:48 )

jo v prirode..tam je zase zamorduji pytlaci..ale je pravda ,kdyby nebyla ZOO ,tak by mohli penize vyuzit pro ozbrojene ochrance zvirat ..

londynskypes ( 26. srpna 2012 11:29 )

sherit je mi ho lito taky ..

londynskypes ( 26. srpna 2012 11:29 )

sherit

reba ( 26. srpna 2012 09:04 )

nbcz: beru to jako ironii . Nebo je to výplod po houbičkách ???

Zobrazit celou diskusi