Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyhodili ho z práce, proto střílel do lidí: Dva mrtví a osm zraněných

Autor: ČTK, ljš - 
24. srpna 2012
18:55

Jeffrey Johnson (53) pracoval jako návrhář módních doplňků v newyorkském Empire State Building. Z práce ho vyhodili, a tak se rozhodl, že se bude mstít. Během svého útoku zabil jednoho člověka a dalších nejméně osm postřelil. Policie ho zastřelila.

Nedávno propuštěný zaměstnanec podniku v New Yorku dnes zastřelil v centru tohoto velkoměsta bývalého kolegu a poté při nahodilé střelbě zranil několik kolemjdoucích. Uvedli to představitelé místních úřadů. Policie zároveň potvrdila, že útočníka zastřelila. Nikdo z asi osmi lidí zraněných na ulici podle policie není v ohrožení života.

Střelce vyhodili z práce

Střelcem byl podle vyšetřovatelů Jeffrey Johnson (53), který prý dříve pracoval jako návrhář módních doplňků v jednom z obchodů ve věhlasném mrakodrapu Empire State Building. Před touto budovou v rušném centru dnes Johnson kolem 9:00 místního času střílel pistolí. Kromě turistů bylo v tu chvíli na ulici také mnoho místních zaměstnanců. Starosta New Yorku Michael Bloomberg připustil, že někteří ze zraněných mohli být omylem zasaženi kulkami policistů, kteří zneškodňovali útočníka.

 

 

 

 

vrtajzub ( 25. srpna 2012 19:00 )

pablb-hubert - zmeň nick na "sud hovien "to ti sekne fešáku

floridskeslunicko ( 25. srpna 2012 05:34 )

Ahojky Lysoune, ty ses prevtelil do pablba-huberta a nebo je to tvoje dvojce???

vaskezova ( 24. srpna 2012 21:20 )

Psala jsem to v dobe,kdy tu uvadeli jine info nez psal Blesk..spousta lidi se zranili,kdyz utikali z mista..je to velka tragedie...

pablb-hubert ( 24. srpna 2012 21:06 )

Jestli střílel do nějakých levičáků, tak jich mohl vzít ještě pár navíc.

smrtkamrdka ( 24. srpna 2012 20:42 )

Zobrazit celou diskusi