Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb Sáry (16), kterou zabil opilý řidič: V srdci tě mám....zpíval otec a svíral křížek

Autor: Pavel Ryšlink - 
23. srpna 2012
16:46

„V srdci tě stále mám, to musím zvládnou sám...“ Předělávkou hitu Karla Gota vyprovodil včera na poslední cestu v Olomouckém krematoriu hudebník a imitátor Jan Mlčoch (39) z Těšetic svou dceru Sáru (†16). Ta tragicky zahynula minulý čtvrtek v noci při nehodě automobilu, které řídil její opilý kamarád.

 

„Vždycky tvrdila, že nikdy nezestárne, že umře mladá,“ citovala o Sáře poznámky rodičů obřadnice v krematoriu a dodala: „Jak hroznou pravdu měla.“

Se Sárou Mlčochovou se do olomouckého krematoria přišlo rozloučit kromě příbuzných i několik desítek, možná stovek kamarádů a přátel.

Den před pohřbem nazpíval píseň

Slzami zalitou obřadní síní zazněla jako první píseň Hany Zagorové „Už se mi nechce jít dál“. Druhá v pořadí zazněla „My Immortial“ od kapely Evanescence. Nakonec zazněl obřadní síní hlas nešťastného otce, který den před pohřbem ve studiu nazpíval s novým textem hit Karla Gotta. Při slovech „Kde tě má Sári mám, vrať se mi domů k nám, v srdci tě stále mám, to musím zvládnout sám,“ šel všem mráz po zádech, když rakev s ostatky mladičké dívky zajížděla do temných útrob zázemí krematoria.

Uložila sourozence a odjela na party

Ještě den před smrtí byla Sára se svým otcem, probírali fotografie z dětství a plánovali další budoucnost. Potom dívka odjela k matce do Lutína, u níž byla na prázdninách. Otci ještě večer volala, že vykoupala mladší sourozence a čte jim pohádku. Později odjela do Olomouce na paradise party. Z ní odjela asi v jednu hodinu. Příbuzným z Lutína ještě poslala SMS zprávu, že je v pořádku doma. Proč ve dvě hodiny v noci sedla do auta k opilému Petru Kurucovi (18) z Vojnic se už nikdo nedozví.

V opilecké pýše se nevešel na silnici

Kuruc v opilecké pýše nezvládl na rovném a přehledném úseku cesty řízení a s autem udělal několik kotrmelců do pole. Zatímco jemu a dalšímu spolujezdci (16) se nic nestalo, Sára na místě zemřela. Její život vyhasl přesně uprostřed mezi bydlištěm otce a matky. Podle policie byla příčinou nehody příliš vysoká rychlost. Mladík po nehodě odmítl dechovou i krevní zkoušku na alkohol, policie na něj proto pohlíží jako na opilého. Že nebyl střízlivý, ostatně potvrzují i jeho  známí.

Na facebooku píše viníkovi nehody i mrtvé dceři

Smrt Sáry nejhůř nese její otec, známý hudebník a imitátor, u nějž po rozvodu žila a s nímž měla velmi pěkný vztah. „Můžu vám garantovat, že si najmu nejlepší právníky a ten opilec Kuruc, co mi ji zabil, mou milovanou dceru Sárinku, odejde z vězení při mém nástupu do důchodu!!!“ napsal Jan Mlčoch mimo jiné na svém facebooku. Muž, který jako vyhledávaný umělec celý život rozdával radost, teď prožívá nejhorší chvíle svého života. Vzkaz na facebooku napsal i své milované dceři: „nenávidím tyhle sociální sítě. Teď jsem tu pořád, pláču a čekám, kdy mi napíšeš to tvé krásné tatííí. Prosím, jen mi napiš, že tam kde jsi, je fajn. Chybíš mi, lásko moje.“

marie60 ( 23. října 2012 10:06 )

marie60 ( 23. října 2012 10:06 )

Tak to je moc smutné. Já se taky na zadním sedadle nepřipoutávám, jen na předním. No, a navážet se do děvčat, jak jsou na pohřbu oblečená?..v teplákách tam nebyly,tak nevím oč zas některým jde.

lucie.1 ( 29. srpna 2012 09:19 )

Vážená karamelkax.x.x.! Promiň, ale připadá mi hrozně směšné, když něčí inteligenci komentuje analfabet, jenž je schopen napsat ,,vičítat," atd. Takže být Tebou, tak přestanu machrovat, jak jsem chytrá, protože vím, že v autě existuje něco jako bezpečnostní pásy, ale raději si přečtu pravidla českého pravopisu. Píšeš hlouposti nejen po stránce pravopisné, ale i po stránce obsahové.

vendy98 ( 26. srpna 2012 20:34 )

vendy98 ( 26. srpna 2012 20:31 )

oni si fakt do huby nevidí ty lidi...jak píšou,že to byla jen show atd...hej to říkají lidi,co na pohřbu nebyly....já tam byla a žádná show to teda nebyla a Sárka měla nádherný,důstojný pohřeb..!

Zobrazit celou diskusi