Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babička chtěla opravit fresku v kostele: Zbyla z ní jen mazanice

Autor: INT, mok - 
23. srpna 2012
15:58

Španělská babička Cecilia Garcia se už nemohla koukat na to, jak freska v jejím oblíbeném kostele chátrá. Proto se rozhodla, že ji opraví na vlastní pěst. Vzala barvičky a obraz Ježíše obnovila. A výsledek? Ten stoji opravdu za to, důchodkyně totiž rozhodně nemaluje jako Michelangelo.

Velký šok připravila španělská důchodkyně všem návštěvníkům kostela v městečku Borja. Babička se tam totiž už nemohla dívat na chátrající fresku Ježíše, a tak se do oprav pustila sama. Pomocí barviček a štětce se snažila o obnovení obrazu, který byl v kostele neuvěřitelných 120 let.

Cecílie ale rozhodně není rozená malířka. Z uměleckého díla od Eliasa Garcia Martineza vytvořila podivný obraz, který jen vzdáleně Ježíše připomíná.

Zapálené babičky si nikdo nevšiml, kostel je totiž volně přístupný každému. Ironií celého příběhu je ale fakt, že španělská důchodkyně "opravila" obraz ve chvíli, kdy v Zaragoze uspořádali sbírku právě na obnovení díla.

Španělka teď bude čelit trestu, v kostele totiž zničila kulturní dědictví. Městská rada ale bude hodná a trest nebude velký.

 

 

majojo ( 23. srpna 2012 17:27 )

A když to nezvládneš při své úrovni češtinského vzdělání vyskloňovat, zkus to s časováním.

majojo ( 23. srpna 2012 17:26 )

Ale vždyť je to docela hezký, oproti tomu, jak to vypadalo dřív. Asi ve Spanělsku církvi nevracejí majetek, jinak by to dala na vlastní náklady restaurovat, že.

jack08 ( 23. srpna 2012 16:39 )

to mně připomíná naší politickou garnituru. Na co sáhnou, zmatlají.

naidka ( 23. srpna 2012 16:25 )

Paní z toho udělala vlastní autoportrét s vyplazeným jazykem.

cobolik ( 23. srpna 2012 16:20 )

Ale vždyť je to hezký! Chudák babka se moc snažila. Pro dobrotu na žebrotu.

Zobrazit celou diskusi