Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zběsilá honička s policií: Motorkář nepřežil, doma na něj čekaly dvě děti

Honičku noční Prahou s policisty nepřežil motorkář: Narazil do osobního automobilu
Honičku noční Prahou s policisty nepřežil motorkář: Narazil do osobního automobilu  (Autor: Mediafax)
Autor: simao, ČTK - 
16. srpna 2012
13:12

Odmítl namátkovou kontrolu a ujížděl na motorce policistům ulicemi Prahy, ve Vysočanech však narazil do osbního vozu a na místě zemřel. Doma přitom na motorkáře (47) čekaly dvě děti. Tatínka už se nedočkaly. 

Muži, kterého pronásledovala policie ve zběsilé honičce noční Prahou, nepomohla ani okamžitá resuscitace. "Toho motorkáře se policisté pokoušeli oživovat, v tom také pokračoval přivolaný lékař, ale marně," řekl Mediafaxu na místě jeden ze svědků nehody.

Motorkáře přitom policisté nezastavili záměrně, chtěli ho pouze podrobit namátkové kontrole. Dali mu znamení, on zpomalil, ale zastavení si rozmyslel a začal ujíždět. Důvod, proč to otec dvou dětí udělal, policie prošetřuje.

Na vině však mohlo být to, že se muž vracel z restauračního zařízení a obával se postihu. Při divoké jízdě však dal všanc svůj život a na křižovatce ulic Vysočanská a Lovosická narazil ve vysoké rychlosti do projíždějícího vozidla...

Policejní auto v tu chvíli jelo zhruba 50 metrů za ním. Podle odhadů se motorkář řítil Prahou 9 rychlostí 150 km/h. Náraz ho vymrštil přes auto, spadla mu přilba. Letěl několik metrů. Muž a žena z osobního auta vyvázli z nehody bez zranění, prozradil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

anna1234 ( 17. srpna 2012 09:32 )

..přesně tak.

anna1234 ( 17. srpna 2012 09:29 )

..šmarjá tak jsem napsala "řidič z povolání" místo "potřebuje řidičák k výkonu povolání", nemyslím, že to je důležité, zbytečně chytáš za slovíčka. Podstatné je, že se zastáváš člověka, který nerespektuje základní pravidla silničního provozu a díky svojí nezodpovědnosti tu nechal rodinu se dvěma malými dětmi. Já na věc lidský pohled mám, velice lituji jeho rodinu.

zelena.karkulka ( 16. srpna 2012 21:28 )

a kdyby odjížěl od vraždy nebo loupežnýho přepadení,tak zase budete řvát,že ho měli hned chytit.

zelena.karkulka ( 16. srpna 2012 21:24 )

naháněli ho ,protože nevěděli,kdo to je a co má na svědomí a proč ujíždí,mohl taky ujíždět od vraždy apod.

abzk ( 16. srpna 2012 19:58 )

Je hloupost, že alkohol na silnici vůbec nepatří. V zemích kde je povoleno 0,8 promile rozhodně není vyšší nehodovost. Ani nevíš jestli ten člověk vůbec pil a pokud ano, tak kolik. Pokud měl do 0,8 promile, tak nebyl o nic víc nebezpečnej než střízlivej a přes to ho naše absurdní zákony o v honičkách si libující policajti vehnali do absurdní nebezpečný honičky. Já v něm rozhodně nevidím magora, ale člověka absurditou zahnaného do kouta. Ti co někoho v opilosti přejeli, většinou měli od dvou promile výš. To už je o něčem jiném. Ti by nebyli zastaveni jenom náhodou, u těch už by se to projevilo na způsobu jízdy.

Zobrazit celou diskusi