Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Milenci (†17 a †18) z auta smrti: Jejich lásku přervala smrt!

Autor: Helena Lacinová, lmk - 
16. srpna 2012
05:39

Dychtiví života byli Karolína K. (†17), Petr U. (†17), Saša S. (†17) a Filip S. (†18). To je vidět z fotografií, které pozůstalí položili ke kříži, který vyrostl na místě nedělní tragické nehody.

Známí a příbuzní obětí tragické nehody sem nosí plyšáky. Rodiče oblíbené věci svých mrtvých dětí, které domů už nikdy nepřijedou. O život jediné přeživší Moniky J. (17) bojují lékaři v nemocnici.

„Kéž by to bylo varování pro ostatní,“ řekl při pokládání květiny mrtvému synovi Petrovi jeho nešťastný otec.

Byli to milenci

Všichni z pětičlenné posádky byli studenti karlovarské keramické školy. Krásná zrzka Karolína s Petrem tvořili pár. Saša zase chodila s Filipem. Ten jediný plnoletý řídil malý vůz Ford Fiesta, s nímž se vraceli z festivalu v Panenském Týnci.

Právě Filip možná jen zamachroval, že stihne projet před zleva blížící se dodávkou, ale střet s ní měl fatální následky. Policisté ještě nemají výsledky, zda nepožil před jízdou návykové látky.

Riskují a předvádí se

„Bohužel, potvrzuje se to, že řidiči ve věku 18 až 24 patří k nejrizikovějším na silnici,“ řekla psychiatrička Džamila Stehlíková. „Mladí se všeobecně v tomto věku chovají rizikově. Zvláště mladí muži. Cítí se neohroženi. Americká studie ukázala, že právě oni jezdí rizikověji, paradoxně, když mají vedle sebe spolujezdce,“ pokračovala.

Míní, že v rámci prevence je hlavně nutné dbát na zvýšení kvality autoškol, protože úroveň některých je nízká. Netolerovat alkohol za volantem. „Ukázka následků tragických nehod je dobrou prevencí,“ dodala.

anka ( 16. srpna 2012 14:24 )

nesouhlasim....protoze muzum do 24 jim dorusta mozek - pak uz mysli a dochazi jim co se vsechno muze stat - takze to co jsou schopni udelat ted - by je potom uz v zivote ani nenapadlo...

anka ( 16. srpna 2012 14:16 )

k tomu Zemanovi - nudnejsiho recnika, ktery se sam rad posloucha jsem zatim neslysela

anka ( 16. srpna 2012 14:02 )

pochybuji ze 16, 17 chteji travit s rodici....ale ja jsem nazoru, ze kazdy skolak na stredni skole by mel pracovat na pul uvazku a v lete na plny, aby si vydelal na kapesne. Pak totiz nemaji moc casu na voloviny a navic mohou byt hrdi na sebe, ze si vydelali vlastni penize....

ivulenka2 ( 16. srpna 2012 13:40 )

je to smutné,ale každý strůjcem svého života a těch idiotů co jezdí po silnicích ,těch je pořád ještě děsivě moc

gevi ( 16. srpna 2012 13:01 )

Mně je k smíchu, když jdu k lékaři (už mi bylo 65) a on mně prověřuje, jesti mohu jezdit. A ačkoli je mladší než já, je proti mně zchátrelej, dušnej, tlustej a popletenej dědek. Ovšem bez auta ani ránu.

Zobrazit celou diskusi