Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Policisté v civilu musí mít límečky: Kriminálníci nás poznají, brání se

Tepličtí policté v civilu mají útrum. Do práce musí v límečku!
Tepličtí policté v civilu mají útrum. Do práce musí v límečku!  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Helena Lacinová, lmk - 
15. srpna 2012
09:55

Trpělivost s nevhodným oblékáním některých podřízených, kteří nemusejí nosit uniformy, došla okresnímu řediteli teplické policie. Zakázal, aby chodili jako plážoví rekreanti, a chce je v límečcích.

„Co je na tom, když chci, aby policisté chodili slušně oblečení? Nařízení se netýká uniformovaných policistů, tam je to samozřejmostí. Zastupujeme státní instituci,“ zdůvodnil předpis okresní ředitel teplické policie Petr Sytař.

Týká se podle něj vyšetřovatelů, policistů operativců, kteří přicházejí do styku s veřejností a například vyslýchají poškozené. Musejí od konce července chodit do práce v košilích či polokošilích s límečkem, v pevné obuvi a dlouhých kalhotách. Slušné džíny jsou přípustné. „Někteří to totiž přeháněli,“ vysvětlil Sytař.

Vypadali podle něj spíš jako plážoví rekreanti nebo stavební dělníci než policisté. „Nosili žabky, kraťasy, vytahaná trika a roztrhané džíny,“ vyjmenoval policejní šéf, co už nechce na pracovišti vidět pod hrozbou kázeňského trestu.

Odmítl kritiku, že by nařízení dress codu ztěžovalo práci policistů v terénu. Nevztahuje se například na policisty v utajení. „Nebo když půjdou monitorovat fanoušky na stadion,“ dodal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zelena.karkulka ( 16. srpna 2012 01:16 )

K nám do firmy minulý týden přišel kriminalista a ten měl na sobě žabky,krátký pomačkaný kraťasy a špinavý tričko-nikdo nechtěl věřit,že to je fakt z kriminálky a ne bezdomáč

beda888 ( 15. srpna 2012 19:02 )

Ty jsi ale vo.cas!!! Jdi si to zkusit, tahat se s narkomanama, ožralama, kriminálníkama a ozbrojenou UK verbeží. Nepřežil bys týden, de..bile.

jikar ( 15. srpna 2012 11:04 )

neotravuj s tím!!!

radekfilosof ( 15. srpna 2012 10:18 )

olicista v texaskách, jem to dpst podivné. Ono úak když se začnš někdo rvát/ třeba lehce podnapilýu/ neví s kým má tu čest..

Zobrazit celou diskusi