Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak je na tom prezident Klaus s orientací: Sedí na Hradě homosexuál?

Autor: red - 
14. srpna 2012
11:37

Na víkend se v Praze znovu chystá průvod gayů a prezident Václav Klaus (71) s tím opět hrubě nesouhlasí. A tak se dočkal od režiséra Fera Feniče nařčení: Gayové mu vadí proto, že sám má mindrák. Co na to sexuologové?

Režisér Fero Fenič přitom není první, kdo Klause obvinil z menšinové sexuální orientace. Už v roce 2008 o tom v televizi hovořila herečka Eva Holubová a loni pak šéfredaktor gay magazínu Lui Jakub Starý.

Gayové dokonce Klause, který je naštval už odmítavým postojem k registrovanému partnerství, zvolili za Nejvlivnějšího gaye v Česku.

Kritici prezidenta jdou dokonce tak daleko, že jeho občasné schůzky s blonďatými letuškami považují za zastírací manévr.

Co řekli o prezidentovi a jeho sexuální orientaci

Jaroslav Zvěřina, sexuolog a europoslanec

„Že skrytou homosexualitu v sobě potlačuje i Václav Klaus? To je nesmysl. Myslím, že jsem ho poznal docela dobře a že to mohu takto rezolutně tvrdit. On má k homosexualitě složitý vztah. Pamatuji se, jak mě ještě coby poslance naháněl po Poslanecké sněmovně a říkal mi: Jen disident v ODS může hlasovat pro registrované partnerství. ...on to bral prostě ideologicky.“ (Reflex, 2012)

Jakub Starý, šéfredaktor gay magazínu Lui

„Troufám si říct, že pan Klaus je homosexuál, ale já jsem homosexualista. Důkazy nemám, ale my máme takový náš gaydar – to je slovo odvozené od slova radar, je to určitá směsice signálů, které vnímáme.“ (Instinkt, 2011)

Eva Holubová, herečka

„Celá Praha mluví o tom, že Václav Klaus je homosexuál, už léta. Třeba je, třeba není, mně to vůbec nevadí, já mám homosexuály ráda. A že se mu říkalo Kikina, to je tabu, to se nenapíše, z toho se sranda nedělá.“ (TV Z1, 2008)

„Já to nevím jistě, můj manžel ani syn s ním nespal, a i kdyby byl, nebylo by to trestné.“ (Aha!, 2008)

Skrývaná orientace? Mnoho mužů tak žije

Desítky let ženatý muž s dospělými dětmi a dokonce přistižený s milenkami. Je možné, že by skrýval svou jinou sexuální orientaci? Podle sexuoložky Hany Fifkové to vyloučené není.

„Umím si představit člověka, který si kvůli nepřiznané homosexuální orientaci vytváří image »záletníka«. Stejně tak si ale umím představit člověka, kterému je homosexuální orientace přisuzována jen proto, že nesplňuje všechny stereotypy, které bývají ve společnosti přisuzovány heterosexuálním mužům.“

Také psycholožka Alex Doležalová připouští, že by třeba i prezident mohl skrývat svou homosexualitu. „Spousta latentních homosexuálů takhle žije a prožije celý život. A v jeho funkci by to asi nedělalo dobrotu, kdyby přiznal jiné sexuální preference. Čímž ovšem netvrdím, že je Václav Klaus homosexuál, já to nepoznám,“ řekla Blesku.

Mohl by být Václav Klaus atraktivní pro muže?

Miloš Lebeda (65), důchodce

„Vypadá dobře, ale jestli by mohl být atraktivní pro muže? To neposoudím.“

Josef Čekovský (46), dělník

„Jako politik je, co ho z televize znám, dobrý, takže já si myslím, že určitě.“

Nádr Násir (65), důchodce

„Hm, tak to opravdu nevím. Tohle já dost dobře nedokážu posoudit.“

manolla1 ( 15. srpna 2012 13:11 )

Může mi někdo poradit, jak se na 100% pozná gay?... Někteří muži jsou gayové na tuty, ale také zároveň baziliškové,atd. kteří to umí jo sakra dobře skrývat - nevadí jim se oženit, mít děti! To přece není normální - z toho jsem jelen ....

enriko ( 15. srpna 2012 06:26 )

Nejsem žádný klausofil ale názory zdejších primitivů jsou jasné. Je-li někdo schopnější než oni, což je téměř každý rozumný člověk, tak je něco špatně. A teď si vymýšlí informace. Dokázal někdo někdy prezidentu Klausovi, mimo to nešťastné pero, že něco ukradl? Má poradce, no a co? Havel si platil tlupu kamarádů z mokré čtvrti a neřídili ho kmotři a zde vadí těch pár lidí, které má Klaus u sebe? Asi to nemá smysl sem psát cokoliv. Já si prezidenta vážím a vy jste mně ukradení.

zelena.karkulka ( 14. srpna 2012 22:18 )

za chvíli budou pochodovat i s ovečkama,ne? Ať se teplí,ale doma,ne na ulici,viděla jsem fota z několika teploparád a kdyby tohle dělal heterák na ulici,tak ho zavřou.Taky by si měli své nemoci z ,,povolání,,platit sami-***e na hadry a AIDS

husqarnowicz ( 14. srpna 2012 22:09 )

Pokud bude otázka znít: je klaus b.u.z.e.r.a.n.t?, tak odpovídám, že ano. Ovšem není bu.ze.ra.nt jako bu.ze.ra.nt. Pokud pod tímto slovem rozumíme člověka, který ostatním ztrpčuje život, je nesnesitelný, ješitný, panovačný a musí být vždy po jeho, prostě ostatní buzeruje, pak VK nepochybně b.u.z.e.r.a.n.t je. Pokud toto slovo označuje gaye, tam si nejsem jist. Ale ten jeho ublíženecký, ukňouraný až zžensštilý hlásek napovídá, že by trochu přihřátej řiťopich nebo kuřbuřt být mohl.

smrtkamrdka ( 14. srpna 2012 18:10 )

Klaus je buzík?????Já myslela že je to zloděj

Zobrazit celou diskusi