Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlapec (7) přišel na pouťové atrakci o kus prstu!

Na pouti v Novém Bydžově došlo ke smolnému úrazu: Jedna z atrakcí amputovala sedmiletému chlapečkovi prst (ilustrační foto)
Na pouti v Novém Bydžově došlo ke smolnému úrazu: Jedna z atrakcí amputovala sedmiletému chlapečkovi prst (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
13. srpna 2012
18:17

Smích a dětská radost se rychle změnily v pláč a krev. Na pouti v Novém Bydžově došlo ke zranění sedmiletého chlapečka. Při hraní na jedné z atrakcí přišel o část prstu. Provozovateli nyní hrozí až rok vězení.

Sedmiletý chlapec vyrazil se svým bráškou (10) a rodiči na pouť v Novém Bydžově, utrpěl však zranění, které ho bude pronásledovat celý život - přišel o část prstu.

K nehodě došlo na atrakci zvané Prolézačka. Zatímco si chlapec hrál vevnitř, čekali rodiče venku před jejím vstupem. Pak však matka spatřila, jak její synáček pláče a naříká...

Neštěstí nyní prověřuje královéhradecká policie, jak potvrdila její mluvčí Anna Pešavová. "Zatím není jasné, co bylo přesnou příčinou nehody. Zjišťujeme, zda šlo o nešťastnou náhodu nebo o technickou závadu," uvedla mluvčí.

Atrakce však podle zjištění policie měla platnou technickou prohlídku - a pod ní razítko z letošního dubna. Přesto policie nyní prošetřuje nehodu z důvodu možného ublížení na zdraví z nedbalosti a provozovateli může v případě prokázání viny hrozit až roční vězení.

Matka chlapce přitom pro ČTK vypověděla, že syn uvízl při prolézání kolotočem rukou v mezeře mezi otočným kruhem. Provozovatel se za celou událost omluvil, odvezl dítě na ošetření do nemocnice a neštěstí sám oznámil na policii. Chlapcův prst však zdravotníci zachránit nedokázali.

decathlonuv.fotr ( 13. srpna 2012 21:53 )

a proc tam strkal ruku?

Zobrazit celou diskusi