Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zpěvák Randy Blythe poprvé o pankrácké věznici: Guláše mám plné zuby!

Autor: ČTK, mokk - 
11. srpna 2012
10:45

Americký zpěvák Randy Blythe (41), který byl v Česku obviněn z usmrcení fanouška, promluvil o pankrácké věznici. V rozhovoru pro hudební magazín Rolling Stone se zmínil o přísném režimu za mřížemi a vězeňské stravě. Přesto se po nepříjemném zážitku chystá do Prahy vrátit.

 "Kromě soboty a neděle, kdy se spí do sedmi ráno, jsem vstával v šest, ustlal jsem si, vyčistil zuby, udělal pár kliků, trochu si popřemýšlel a pak si povídal se spoluvězni, dokud nedorazila snídaně. Pak jsem se nasnídal, k jídlu byl vždycky chleba a nějaká paštika nebo sýr. Jednou byl nějaký sýr z Moravy, který v tom horkém srpnovém dni smrděl po celé chodbě jako zatuchlá popelnice." Takhle nějak vzpomíná zpěvák Randy Blythe na pražskou pankráckou věznici, ve které byl pět týdnů.

Randyho ale asi nejvíc zaujala česká kuchyně, ze které během pobytu ve věznici ochutnal pouze guláš. Na konci už mu prý tahle vězeňská pochoutka lezla krkem, ale přežít se to dalo. "Oběd je v české věznici hlavní jídlo - vždycky polévka a nějaký guláš. Nebyla to zrovna vysoká gastronomie, ale přežít se na tom dalo," řekl. "A pak večeře, to byla miska nějaké omáčky nebo guláše. Na konci jsem měl gulášů vážně plné zuby."svěřil se Randy.

Táhnoucí se dny ve věznici trávil zpěvák celkem obyčejně. Snažil se konverzovat se spoluvězni z Mongolska, četl si nebo byl na procházce na vězeňském dvoře. Nudné dny mu ale byly i přínosem. Randy totiž za mřížemi skládal texty písním, básně, psal si do deníku nebo si promyslel obrysy románu. A tak je možné, že zrovna v pankrácké věznici vznikl nový hit kapely Lamb of God.

Do Prahy přijede na soud

Ačkoliv si Randy není vědom toho, že by někdy zabil svého fanouška. Do Prahy k soudu se vrátí. Zpěvák si totiž uvědomuje, že u soudu bude i mladíkova rodina, která bude mít spoustu otázek. Ze soudu je ale opravdu nervózní. "Chtějí mi dát pět nebo deset let, takže samozřejmě určitou nervozitu cítím... Ale (vrátit se na soud) je správná věc. Je to správná věc a já předstoupím před soud, když mě povolají - i kdyby to mělo být jen z etických důvodů, protože tam bude sedět rodina toho mladého muže, která má jistě spoustu otázek."


 

dobrotka ( 5. února 2013 16:29 )

Tady s tebou nesouhlasim. Pouze s tou ceskou justici a spravedlnosti mas pravdu - neexistuje.

dobrotka ( 5. února 2013 16:27 )

Co to je? Proc je slusne diskutujici nick cinderella takhle mazan???????????

dobrotka ( 5. února 2013 16:26 )

gogo, to jsi krapet [spise hodne] prestrelil. Kauce neni ani trosku podobna tomu, co byl kdysi odpustek. Vysvetleni mas nize od bome.

mememumu ( 15. listopadu 2012 15:18 )

Koukám, že toho o fungování soudnictví fakt hodně víš. Bohužel jsi to nezakomponoval do svého příspěvku, ve kterém není prakticky ani jedna věta správně resp. odpovídající realitě. Teď je jen otázka, zda jsi tak roztomile nevědoucí a nebo zde zcela úmyslně lžeš.

zelena.karkulka ( 12. srpna 2012 01:19 )

ten je z usa,takže žere jen z mekáče

Zobrazit celou diskusi