Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký průzkum o nevěře: Češi jsou proutníci! Každý třetí zahýbá

V nevěře jsou si muži i ženy rovni. Podle průzkumu bylo až 40 procent dotázaných nevěrných
V nevěře jsou si muži i ženy rovni. Podle průzkumu bylo až 40 procent dotázaných nevěrných  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Eva Fraňková, mokk - 
10. srpna 2012
05:15

Češi jsou proutníci! A na milenkách a milencích nešetří! Čtete správně, ani na milencích. Ženy a muži si jsou v Česku totiž v nevěře rovni. Zahýbá každý třetí!

Že nejsou Češi žádní svatouškové, dokazuje aktuální průzkum Poštovní spořitelny – Era. Čyřicet procent mužů i žen napříč republikou se přiznalo, že jsou nebo byli nevěrní. Romantické schůzky, večeře, telefonování, hodinové hotely, dárky – to všechno něco stojí. A překvapivě i šetřílkové, kteří si hlídají každou korunu, utratí za záletnictví až polovinu výdajů na potraviny a bydlení. Za rok jsou o více než dvacet tisíc korun chudší.

Bohatší záletníci pak investují měsíčně víc než 5000 korun. „Z takového chování vzniká pocit, že si můžou nevěrníci se svými penězi nakládat podle vlastního uvážení, což má na domácnost zničující vliv,“ říká psycholožka Martina Neprašová. „Ve chvíli, kdy začne jeden z partnerů ukrajovat z rodinného rozpočtu pro milenku či milence, je finanční rovnováha domácnosti ohrožena,“ varuje Aleš Pospíšil z Poštovní spořitelny.

Češi jsou v nevěře MAZANÍ!

Jak průzkum Ery ukazuje, Češi jsou nejen nevěrní, ale taky pořádně mazaní. Při odskakování bokem si drtivá většina (96 %) dává velký pozor na to, aby nevěra nepraskla.

Schovat karty!

Protřelí zahábači při utrácení za svoje zálety platební karty nechávají ležet hluboko v peněžence. Při placení v hotovosti totiž nehrozí, aby oficiální partner dohledal z výpisu účtů, za co jejich polovičky platily.

Účet pro milenku

7 % nevěrných lidí ma dokonce speciální účet, který slouží výhradně k pokrývání výdajů spojených s dotováním nevěry, případně výdaje zahrnují do firemních nákladů.

Kytky raději dvě

Kdy muži kupují pro svoji milenku květinu a platí kartou, automaticky vezmou i další kytici pro manželku nebo stálou partnerku.

Jak uhlídat nevěrníka?

Máte podezření, že by i vaše drahá polovička mohla tajně chodit na zálety? Zkuste zavést do praxe heslo: Oba z jednoho talíře. Jak to funguje?

• Partneři nebo manželé mají jeden společný účet

• Ze společného účtu se hradí všechny společné výdaje, jako nájem, energie, benzin, stravné a školné pro děti…

• Na svoje koníčky má každý z partnerů předem vyhrazenou měsíční částku peněz, s kterou musí vyjít

• Každý neplánovaný výběr peněz z účtu by měl být odsouhlasený oběma partnery

• Výpis z účtu by měl být přístupný oběma partnerům, nastavte si v bance, aby ho posílali na dvě e-mailové adresy

Kolik stojí nevěra?

300 korun utratí pětina lidí za jedinou cestu za svým milencem/milenkou.

300 korun utratí třetina záletníků za dárečky.

500 korun padne u 30 % nevěrníků za společné návštěvy kina, výstavy nebo restaurace.

2000 korun utratí 12 % nevěrných za útočiště v hotelech nebo azylech pro milence.

10 000 korun investuje desetina na dovolenou s milenkou.

anka ( 11. srpna 2012 02:09 )

je jednoduche pravidlo, ktere plani....nic si nezacinat s nikym kdo je zenaty ci vdana...

anka ( 11. srpna 2012 02:08 )

zahybani, lhani, podvadeni je nechutne

alzbeta59 ( 10. srpna 2012 20:45 )

jo, ono se to nemeni, ze? Je skoda ze nektere zeny nemysli. ************************************************* Je zenaty, taha se se mnou a rozvadi se protoze me miluje. Jeho zena je na mrtvici, ale to mi nevadi, nebot ja ho miluju taky. o 5 let pozdeji - taha se s jinou a rozvadi se se mnou protoze ji miluje. Ja jsem na mrtvici, ale ji to nevadi, protoze ona ho miluje taky. Toz nevim kdo na tom bude za 5 let lepe a radostneji.

alzbeta59 ( 10. srpna 2012 20:37 )

no to verim. Nejhorsi je ze to ma k uzivani a neni to jeji. Pokud dojde k "lamani chleba" tak se ji z toho bude tezko odchazet. Na druhe strane, kdyz ji chlap vsim zaopatril a rozvest se nechtel a dite taky nechtel, je to signal, uzivej si toho co mas, a nedelej co ja nejsem ochotny platit. Chudak dite. O co, ze manzelka vedela, ze ma milenku, ale manzel ma prachy, ona ma zrejme vsehcny nemovitosti na svoje jmeno nebo jmena deti, toz mu tu milenku trpela, nebot je jeho zena a ma vsechny zaruky a vyhody s tim spojene. Chytra holka. Mozna ona sama (jeho zena) ma milence. Toz proc houpat lodicku.

alzbeta59 ( 10. srpna 2012 20:31 )

ona neni divna, ona vlastni maly domek na ktery si sama nasetrila. Takze naklady na opravu jsou jeji problem. On byl sikovny a nabidl pomoc, toz on pracoval a upravoval, ona platila material, protoze nemela cas vydelavat a jeste delat. Ji nevadilo ze chodi nekam kecat, ale ze tam chodil za jejima zadama a ze to nebyl ON, kdo ji to rekl. Ja ji znam pres 20 let, toz vim cim prosla a proc potrebuje jistotu uprimnosti od lidi kteri jsou ji blizci. To chtela i po me pred 20 lety.

Zobrazit celou diskusi