Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co vidí kamery v Česku: Splašené koně, akční bitky i sex!

Autor: Jiří Čada, shp - 
9. srpna 2012
16:57

Jihlava po dvanácti letech obnovuje městský kamerový systém. Šestnáct stacionárních kamer pomáhá při odhalování trestné činnosti. Ale v hledáčku za ty roky uvízla i řada kuriozit...

Podle záznamů v městkých kamer bylo v Jihlavě v posledních měsících pořádně živo. V podstatě jako v hollywoodských filmech. Kamery totiž zaznamenaly akci, napětí, honičku s koňmi, ale dokonce i sex. Nevěříte? Jen se podívejte.

Uprchlí koně

Pozdvižení způsobili před časem koně uprchlí z pastvin. Doklusali až do města. Díky kamerám měli o jejich pohybu strážníci přehled. Pak mohli sledovat své kolegy, jak splašená zvířata v ulicích města úspěšně chytají.

 

Bitka na náměstí

Velkou podívanou byla pro kolemjdoucí rvačka dvou mužů na náměstí. I když už tekla krev, nikdo z přihlížejících policii nevolal. Dispečer sem poslal hlídku a ta oba kohouty poslala vystřízlivět na záchytku.

Sex v autě

Opilá parta mladíků zastavila přímo pod jednou z kamer. Zatímco řidič (1,7 promile) sbíral síly k další jízdě, dívka s chlapcem se pokusila o soulož v otevřeném kufru auta. Policisté jim další jízdu zatrhli.

Krádež v přenosu

Téměř v přímém přenosu sledovali policisté krádež motorové pily. „Vzápětí s ní vešel do hospody, po chvíli vyšel ven už bez pily. Tak jsme si pro ni i pro něho hned dojeli,“ dodává ředitel strážníků.

ivoadler ( 9. srpna 2012 17:32 )

Napadá mě citát ze Švejka: teď spí po té jízdě jako zabitá. A tak nevím, jakou jízdu jim policajti zatrhli. Připomínkoval jsem nedávno vyhlášku o veřejném pořádku. Potěšilo mě, že soulož na veřejném prostranství nebyla uváděna jako porušování veřejného pořádku. Potěšilo mě to. I když to běžně nedělám, jeden nikdy neví...

Zobrazit celou diskusi