Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Smrt horolezkyně: Přátelé truchlí, manžel se jí vydal hledat!

Autor: INT, mok - 
9. srpna 2012
20:09

Špatné zprávy o jedné z nejznámějšího horolezkyň Zuzaně Hofmanové (†52) hýbou téměř celým Českem. Její přátele jsou šokovaní a manžel se s tragédií nemůže vyrovnat, proto vyrazil do nebezpečných Himalájí s nelehkým úkolem. Pokusí se nalézt tělo své milované ženy.

Zuzana Hofmannová byla opravdovou milovnicí hor. Zdolala i takové, na které se jen málokdo odváží a byla dokonce první Češkou, která vystoupala na osmitisícovou horu Manáslu. Bohužel její poslední výprava dopadla tragicky. Při sestupu z dvanácté nejvyšší hory světa Broad Peak (8047 m. n. m.) totiž Zuzana zahynula.

Její přátelé truchlí

Přátelé Zuzany, se kterými se často setkávala na různých výpravách nebo i na skalách nemohou tragické události uvěřit. „Od roku 2003 jsme spolu byli devětkrát na expedici a stále nemůžeme uvěřit, že se již neuvidíme nejen na horách, ale také se nepotkáme na skalách či neposedíme na chaloupce v Ostrově," napsali na webové stránky vrcholeni.cz Pavel Matoušek a Olga Nováková, kteří se účastnili výpravy.

Na Zuzanu se chodí často vyptávat i zákazníci Hudy sportu, který Češka vlastnila. „Ptají se zde na to často. Bylo to v televizi a v novinách," svěřila se jedna z prodavaček serveru denik.cz. Všem Zuzana velmi chybí.

Manžel se ji vydal hledat

Smrt Zuzany velmi otřásla jejím manželem. Podle severu denik.cz se dokonce vydal do nebezpečných Himalájí, kde by chtěl nalézt tělo své milované manželky.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

keep.smiling ( 10. srpna 2012 08:29 )

) mám dojem, "chrchlo", že uteče od tebe ráda i nějaká starší )

keep.smiling ( 10. srpna 2012 08:28 )

keep.smiling ( 10. srpna 2012 08:28 )

podle mě to s emancipací nemá nic společného, ale souhlaím s vámi, že to bylo od ní dost nerozvážné. V tomto věku měl převážit rozum...zřejmě to je u nich taková droga...

keep.smiling ( 10. srpna 2012 08:24 )

chrchla ( 10. srpna 2012 00:05 )

Babu po čtyřicítce bych už nehledal

Zobrazit celou diskusi