Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

První člověk na Měsíci má nemocné srdce, voperovali mu bypass

Autor: ČTK, Ladislav Leimer - 
9. srpna 2012
11:35

Bývalý americký astronaut Neil Armstrong (82), první člověk, který vkročil na Měsíc, se zotavuje z operace srdce. Lékaři mu voperovali bypass, informovala ve středu NASA.

Armstrong, který v neděli oslavil 82. narozeniny, operaci náročnou podstoupil v úterý. „Daří se mu skvěle,“ citovala televize NBC jeho manželku Carol.

První pozemšťan na Měsíci

Velitel kosmické lodi Apollo 11,  Neil Armstrong coby první pozemšťan 20. července 1969 vstoupil na povrch Měsíce. Tehdy pronesl slavnou větu, že jde o "malý krok o člověka, ale velký skok pro lidstvo".

Zástupce NASA o Armstrongovi řekl, že je to "opravdový americký hrdina" a popřál mu, aby se rychle uzdravil. Po odchodu z NASA v roce 1971 působil Armstrong jako univerzitní profesor letecké mechaniky či jako konzultant u leteckých firem.

ladybug ( 9. srpna 2012 17:43 )

Chudák paní Gorski nevěděla, co postrádá. Ať žije oral sez

lipno ( 9. srpna 2012 14:26 )

Neznámý je jeho výrok z Měsíce "Good Luck Mr.Gorski" Marně se pátralo, kdo to z řídicího strediska měl být, nikdo toho příjmení se v celém programu nevyskytoval. Sám Armstrong se místo vysvětlení jen tajemně usmíval, jednou to však prozradil - byl to soused. Hráli si tenkrát na zahradě s míčem, který však skončil u souseda na zahradě, Neil se pro něj vydal. Plížil se pro něj pod okny, když zaslechl ječivý hlas paní Gorské: "Cože, orální sex, to dřív bude sousedů kluk chodit po Měsíci!" Historku vyprávěl až po jejich smrti.

Zobrazit celou diskusi