Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž napsal svůj nekrolog: Ukradl jsem vysokoškolský titul a trezor!

Val Patterson se svou ženou Mary Jane
Val Patterson se svou ženou Mary Jane  (Autor: Reprofoto nbcnews.com)
Autor: oj - 
8. srpna 2012
14:51

Ulehčit svědomí se rozhodl Američan (†59), který umíral na rakovinu. „Ukradl jsem vysokoškolský titul a trezor v hotelu,“ přiznal těsně před smrtí v nekrologu.

Val Patterson trpěl rakovinou hrtanu. Zemřel 10. července a těsně po jeho úmrtí noviny zveřejnily nekrolog.

„Nejsem ve skutečnosti doktorem PhD. V den, kdy jsem přišel zaplatit studentskou půjčku, dívka za přepážkou založila stvrzenku do špatné přihrádky. O dva týdny později jsem měl v poště diplom. Ani jsem nesložil závěrečnou zkoušku. Vlastně jsem ani nevěděl, co zkratka PhD vůbec znamená,“ přiznal s tím, že se omlouvá všem svým kolegům, kterým lhal.

Přiznal se i k loupeži bezpečnostní schránky v hotelu v roce 1971. „Nemusel bych to říkat, ale chtěl jsem to dostat ven,“ napsal.

Manželka Mary Jane potvrdila, že vše, co její manžel napsal, byla pravda. Snažil se tím prý nastavit nový standard, jak by měly být psány nekrology.

gogo ( 9. srpna 2012 21:36 )

I Vám pane djaba, i Vám...

djaba ( 9. srpna 2012 21:02 )

Vřelé pozdravy , pane gogo .

gogo ( 9. srpna 2012 08:45 )

To u nás si s tím svědomím již nikdo hlavu nezatěžuje. Absolventi plzeňské "fakulty" by mohli vyprávět. Podvod do nebe volající a vše je pod kobercem...

djaba ( 8. srpna 2012 21:54 )

Prodá práva na vydání příběhu , možná se natočí film ,a paní manželka bude za vodou.

dfghjk ( 8. srpna 2012 15:24 )

Zdalipak bude mít paní manželka takové pochopení pro svého manžela, až jí v dědickém řízení uloží nahradit škody, které pan manžel svým podvodným jednáním způsobil.

Zobrazit celou diskusi