Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

CzechInvest v potížích: Policie prohledává její pražské kanceláře

Autor: ČTK, Ladislav Leimer - 
8. srpna 2012
11:38

Státní agentura CzechInvest má zřejmě pěkný malér. Od rána její kanceláře v Praze totiž prohledává protikorupční policie. Důvod razie ale zatím není znám.

Informaci o zásahu už potvrdil ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba z ODS. Mluvčí CzechInvestu Štěpánka Filipová řekla, že podrobnosti nelze sdělovat s ohledem na probíhající šetření. “Mohu potvrdit, že detektivové protikorupční policie v budově provádějí úkony trestního řízení,“ náměstek protikorupční policie Emil Kračmar. Další podrobnosti nemůže sdělit, právo na poskytování informací si vyhradilo dozorové Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 2. To zatím mlčí.

Nedotýkejte se svých počítačů!

Do budovy přišlo ráno několik policistů a část zaměstnanců opustilo budovu. Před sídlem CzechInvest nyní stojí několik civilních vozů s označením policie. „Od nadřízených jsme dostali pokyn, abychom opustili budovu. Máme se vrátit zpět do úřadu v 13:00,“ řekl jeden z pracovníků České pozici. Policisté požádali zaměstnance divizí investic, regionů a auditu, aby se nedotýkali svých počítačů.

Tichá privatizace?

Podle tiskové zprávy ČSSD zveřejněné v červenci se generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek snažil v tichosti zprivatizovat jednu z hlavních činností této státní instituce, která do Česka láká investory a na starost má také evropské dotace. CzechInvest obvinění odmítl, jeho mluvčí Štěpánka Filipová uvedla, že agentura postupovala hospodárně. Zamýšleným a později zrušeným krokem chtěl podle ní CzechInvest uspořit náklady.

lennne ( 8. srpna 2012 13:58 )

Kecaji, vystavuji zahranicnim firmam faktury s takovym obsahem ktery neodpovida skutecnosti, aby si mohli narokovat vraceni DPH za firemni mejdany...hotel, chlas, a podobne..jsou to krivaci.A to sidli vedle reditelstvi financaku hl. mesta Prahy.

jarda304 ( 8. srpna 2012 13:58 )

nejlepší pro "všechny" bude, když se půjdeš udat na policii

sakra ( 8. srpna 2012 13:00 )

Souhlas, ale bacha na to, aby vás tam hned ve vrátnici neokradli!!!

gevi ( 8. srpna 2012 12:58 )

Já ani nikdo z naší rodiny nekrade. Pokud kradete vy a vaše rodina - píšete ÚPLNĚ VŠICHNI - zobecňujete to možná až přespříliš.

Zobrazit celou diskusi