Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Osel a kůň vyděsili motorkáře: Strhnul řízení a skončil na silnici

Autor: Pavel Ryšlink - 
8. srpna 2012
11:08

Že má vidiny si myslel motorkář (25) když v Žádlovicích na Šumpersku uviděl, jak proti němu rozvážným krokem kráčí osel s koněm. Strhl řízení, dostal smyk a skončil na silnici.

Řidič silného stroje Ducati Monster projížděl mírnou pravotočivou zatáčkou. Za ní najednou uviděl neosedlaného koně, kterému společnost dělal dobře stavěný oslík.

Řidič se snažil vyhnout střetu se zvířaty. Motocykl přibrzdil, dostal však smyk a upadl na silnici,“ uvedl šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík a dodal: „Naštěstí se při nehodě zranil jen lehce, takže stačilo ošetření na místě.“

Zvířata byla v nezabezpečené ohradě

Majitelka zvířat se policisty snažila přesvědčit, že je měla zavřená v ohradě a že nechápe, jak se mohla dostat na silnici. Policisté však při vyšetřování nehody zjistili, že ohrada nebyla zajištěna dostatečně a v jednom místě se koník s oslíkem pohodlně mohli dostat ven a vydat se po silnici na výlet.

Stejně jako motorkáři ani zvířatům se při nehodě naštěstí nic nestalo. Svým nezodpovědným útěkem jsou však osel s koněm zodpovědni za škodu na motorce a motorkářově oblečení ve výši 55 tisíc korun.

naidka ( 8. srpna 2012 11:58 )

potom se divím motorkáři, že vůbec strhával řízení.

naidka ( 8. srpna 2012 11:20 )

Že jim zase utekli z novácké Farmy!!!

Zobrazit celou diskusi