Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zdrogovaný Kazachstánec vybržďoval auta na D1: Hrozí mu 12 let

Video se připravuje ...
Autor: Jiří Čada - 
7. srpna 2012
14:14

Zdrogovaný student z Kazachstánu (23) agresivní jízdou a vybržďováním začátkem července ohrožoval životy řidičů na dálnici D1. Po zadržení zdemoloval svou celu a napadl policistu. Hrozí mu až 12 let.

Jako smyslů zbavený se choval 3. července odpoledne na dálnice D1 mezi Velkým Meziříčím a odpočívadlem u Devíti Křížů na Žďársku kazašský student pražské vysoké školy ekonomické.

„Mladík vypůjčenou oktávií najížděl do před ním jedoucích vozidel. Jiná vozidla se z dálnice pokoušel vytlačit nebo je vybrzdit. V několika případech dokonce vystoupil a fyzicky napadal posádky aut a kopal do jejich vozidel,“ popsala Blesku chování mladého šoféra mluvčí krajských policistů v Jihlavě Dana Čírtková.

Patrně dlouho se ze šoku zotavovala řidička červené Audi A3, do které Kazach ze zadu hned několikrát za jízdy narazil. Také posádka dalšího z vozů zůstala zděšena, když před jejich autem na dálnici nečekaně vystoupil a pěstí jim rozbil přední sklo. Celkem napadl sedm posádek. Další poškození řidiči se policii ani nepřihlásili a raději z místa odjeli.

V hustém provozu tehdy agresivního Kazacha pronásledovalo několik policejních aut. Agresivní jízdou jim však mladík unikal. Dopaden byl policisty až na 178 kilometru před Brnem.

„Celou dobu řídil pod vlivem amfetaminu. Tím, ale problémy s ním neskončily,“ zdůraznila policejní mluvčí. „V policejní cele patrně v důsledku „absťáku“ napadl ještě policistu,“ bilancovala chování Kazacha Dana Čírtková. To už, ale policistů došla trpělivost. Mladík skončil ve vazební věznici v Brně

„Jeho případ jsme nyní překvalifikovali. Místo obecného ohrožení byl cizinec obviněn z trestných činů pokusu těžkého ublížení na zdraví, výtržnictví a poškození cizí věci. Obvinění jsme rozšířili o přečin násilí proti úřední osobě,“ uvedl šéf krajských kriminalistů v Jihlavě Pavel Kubiš.

stryda ( 7. srpna 2012 21:08 )

Ten student demoloval celu?Uz mel lezet na ARU.

jahodove_ticho ( 7. srpna 2012 19:49 )

škoda, že to nějaký kamión nedobrzdil, o šmejda míň...

decathlonuv.fotr ( 7. srpna 2012 19:40 )

poldove by ho meli sejmout ..haj.zla

hu2hu ( 7. srpna 2012 18:24 )

Doufám, že si tu vysokou školu kompletně platí.

bejsbolman ( 7. srpna 2012 15:58 )

no jo,to jsou plody multikulti,takoví a jemu podobní to je přesně to co tu chybělo,obohacení a přínos evropě.

Zobrazit celou diskusi