Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kupte si Klause: Prezident vám bude za peníze řečnit

Autor: Ladislav Leimer - 
6. srpna 2012
13:26

Chtěli byste přednášku českého prezidenta na vlastní akci? Není problém. Zahraniční agentury, které nabízejí zprostředkování prominentních řečníků na konference a semináře, mají totiž Václava Klause »v nabídce«.

„Český prezident je vyhlášeným světovým řečníkem. Jenže jeho aktivity doma i ve světě často budí kontroverze. A jasné není to, zda za tyto přednášky, na nichž vystupuje jako český prezident, pobírá honoráře, a jde tedy o jeho soukromý byznys, nebo zda jde o reprezentaci země,“ napsal server aktuálně.cz. Klausova vystoupení nabízejí hned tři agentury.

 

Klaus politiku neopustil

Americké agentury nabízejí celou řadu celebrit, sportovců a bývalých politiků, jejichž seminář nebo přednášku mohou zprostředkovat. Václav Klaus je však stále aktivním politikem, který o sobě navíc dává často vědět. Agentury Leading Authorities, All American Speakers a The London Speaker Bureau nezveřejňují informace o spolupráci se svými klienty. Kolik tedy prezident za vystoupení bere?

Za kolik vystupuje?

„Typické náklady zahrnují honorář řečníkovi, náklady za audiovizuální techniku, cestovní výdaje, ubytování, stravování a doprovodné výdaje, jako například spropitné,“ stojí na webu Leading Authorities. All American Speakers zase uvádějí, že ceny za vystoupení obecně začínají na sto tisících korun. Leading Authorities chtějí zase od dvou set tisíc do dvou milionů. jednoho Prezidentská kancelář odmítla dotazy ohledně komentářů komentovat. Prezident v Česku nepodléhá zákonu o střetu zájmů, na rozdíl od všech ostatních ústavních činitelů. Své vedlejší příjmy nezveřejňuje.

pikaponi ( 14. října 2012 22:32 )

Tak to snad ani nikdo nemyslí vážně, že bych se ještě doma na něj musela divat. I televizi přepínám a stejné je to s panem Kalouskem, to se mi dělá na zvracení.

husqarnowicz ( 7. srpna 2012 03:04 )

Tuneldědkovi bych byl ochotný zaplatit ne za jeho řečnění, ale aby už konečně držel hubu a někam zalezl a víc se neukazoval.

zelena.karkulka ( 6. srpna 2012 21:18 )

no a co jako???takhle se pozná ,,kapitalista,,???Syn dostal od nás taky nový iphone za vysvědčení-a to nepodnikáme!

zelena.karkulka ( 6. srpna 2012 21:17 )

hlavně -kdyby měla nějaké fakt auto,tak ho ani neuživí-pojistka,event.leasing,benzín.Já třeba utratím za benzín tolik,co má průměrná rodina na život na měsíc ,někdy i na dva.

zelena.karkulka ( 6. srpna 2012 21:14 )

nepouštěj se do žádných větších akcí,když je pro tebe vrchol blahobytu ,,bavoráček,,

Zobrazit celou diskusi