Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Motorkář vypil osm piv a jel do Berlína, boural po pěti kilometrech

Autor: jp, shp - 
3. srpna 2012
17:01

Vypitím osmi piv v hospodě zakončil motorkář (46) návštěvu Hradce Králové a opilý vyrazil zpět ke svému domovu do Berlína. Daleko se ale cizinec nedostal. Po pěti kilometrech havaroval.

Motorkář přijel v úterý z Německa do Hradce za příbuznými. U nich se také ubytoval. Ve čtvrtek před třetí hodinou odpoledne šel do restaurace, kde seděl asi do 19. hodiny. Vypil osm půllitrů jedenáctistupňového piva. Když se vrátil k příbuzným, rozhodl se, že ještě ten večer pojede zpět do Německa.

Jen kousek za Hradcem, u Vysoké nad Labem ale jízda opilého motorkáře skončila. Nezvládl levotočivou zatáčku, najel krajnici a skončil v příkopu. „Naštěstí si pouze pohmoždil záda a ramena,“ konstatovala mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

V dechu mu naměřili 2,18 promile

Při dechové zkoušce policisté řidiči naměřili 2,18 promile alkoholu. Zadrželi mu řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Po vystřízlivění si muž vyslechl obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až tříletý trest.

Policistům tvrdil, že jel maximálně 50kilometrovou rychlostí a měl přilbu. Vybavoval si, že se po nehodě probral z bezvědomí, když kolem procházel muž se ženou. „Na motocyklu údajně jezdí již čtvrtým rokem a navíc přes pětadvacet let řídí osobní automobil. Až do nehody u Hradce nikdy nehavaroval,“ tlumočila motorářovu výpověď. Proč řídil opilý, nedokázal sám vysvětlit a svého činu litoval.

londynskypes ( 3. srpna 2012 20:53 )

pandrhola ( 3. srpna 2012 20:13 )

Samozřejmě, za chlast tvrdý a nekompromisní trest, po vyhoštění zákaz vstupu do ČR. A propo, kmotr Janoušek měl víc promile, řidičák mu zůstal, vyhostil se sám na čas na jachtu ( než to tady přejde )a jedeme dál!!!!!!!!!!

londynskypes ( 3. srpna 2012 19:49 )

skoda ..darce to zvladnul

anka ( 3. srpna 2012 19:16 )

". Když se vrátil k příbuzným, rozhodl se, že ještě ten večer pojede zpět do Německa. " - tedy pokud ti pribuzni byli doma.

pipina22 ( 3. srpna 2012 18:10 )

ktere pribuzne, snad ne Adolfa s Konradem ?

Zobrazit celou diskusi