Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rok od ubodání Monyové: Fanoušci jí nosí na hrob květiny

Autor: Ondřej Požár, shp - 
2. srpna 2012
17:07

Zítra tomu bude přesně rok, co rukou vraha zemřela nejčtenější tuzemská spisovatelka Simona Monyová (†44). Loni 3.srpna ji v domě v Brně-Obřanech ubodal dvěma noži manžel Boris Ingr (45). Rodina oběti však k 1.výročí vraždy nechce mluvit. Květiny na její hrob však přinesla, stejně jako fanoušci spisovatelky

Čerstvé květiny na hrobě úspěšné spisovatelky, jíž se přezdívalo Viewegh v sukních, na hřbitově v brněnské čtvrti Židenice ovšem svědčí o tom, že na ni její čtenáři nezapomněli.

Mohla napsat ještě tolik knih...

Ze svého srdce ji nikdy nevymaže ani kamarád a dvorní fotograf Jef Kratochvil. „Simona Monyová mi moc chybí. Vždy, když přijdu kamkoliv do knihkupectví, tak vidím její knížky. A říkám si: Bože, kolik jich ještě mohla napsat, nebýt Borise!“ povzdechl si známý brněnský fotograf.

Naráží tím na fakt, že autorku ženských a společenských románů surově sprovodil ze světa její vlastní muž. Ten za brutální vraždu dostal 15 let vězení, které si odpykává ve věznici ve Valdicích.

 

Manžel-vrah viní ze smrti policii

Přestože to byl on, kdo v ruce držel dva nože a bodal jimi do těla své šarmantní ženy, nařkl v rozhovoru pro deník Aha! policii z toho, že má na smrti Monyové podíl.

To je drzost a nesmysl, svádět vinu na někoho jiného! Být policistou, tak bych Borise zažaloval za křivé obvinění a ještě bych mu za to nějaký ten rok v base přidal. Vždyť právě on zavraždil svou živitelku, která mu dávala jako plat 150 tisíc korun měsíčně!“ řekl Blesku Jef Kratochvil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jarmila777 ( 4. srpna 2012 00:52 )

Proč si na ní ten průměrnej fotograf, kterej může fotit leda tak v Brně a okolí, furt dělá jméno? Trapnej, trapnej a trapnej!

zelena.karkulka ( 2. srpna 2012 23:34 )

jak říká ten fotograf nebo kdo-nebýt Borise....tak by evidentně nenapsala NIC.

Zobrazit celou diskusi