Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rok od řádění Breivika: V Norsku uzavřeli část Osla, našli podezřelý balíček!

Norským Oslem opět proletěl přízrak Anderse Breivika: Rok od jeho teroristického řádění našli další podezřelý balíček
Norským Oslem opět proletěl přízrak Anderse Breivika: Rok od jeho teroristického řádění našli další podezřelý balíček  (Autor: Archiv Blesku, Reuters)
Autor: simao, ČTK - 
31. července 2012
13:28

Rok od řádění masového vraha Anderse Breivika se Norové opět obávají hrozícího teroru. Policie v Oslu uzavřela část města kvůli nálezu podezřelého balíčku.

Psal se 22. červenec 2011, když Norsko zchvátil strach a hrůza. Tehdy neznámý atentátník spustil ve vládní čtvrti v Oslu bombové exploze, při kterých zahynulo osm lidí. Následně rozpoutal peklo na ostrově Utoya, kde v převlečení za policistu postřílel 69 mladých účastníků tábora Svazu dělnické mládeže.

Od té doby se jméno Breivik vrylo do povědomí celého světa. Proces se šíleným teroristou však stále probíhá.

Poblíž americké ambasády v Oslu našli rok po řádění Anderse Breivika další podezřelý balíček Poblíž americké ambasády v Oslu našli rok po řádění Anderse Breivika další podezřelý balíček | Reuters

Norsko však dnes opět zatrnulo hrůzou. V Oslu našli policisté další podezřelý balíček, tentokrát v automobilu poblíž velvyslanectví USA.

Američtí diplomaté museli budovu vyklidit, na místo vyrazili pyrotechnici. Kvůli strachu z další katastrofy uzavřeli norští policisté prostor v okolí 500 metrů od podezřelého nálezu. Podle norského rozhlasu do něj spadá mezi jinými oblast okolo královského paláce, národního divadla a jedné z centrálních stanic městské dopravy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi