Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapeček (2) měl namále: Pád do šachty přežil jen zázrakem!

Babička nemůže udržet slzy při pomyšlení, co se jejímu Viktorkovi při pádu do šachty mohlo stát.
Babička nemůže udržet slzy při pomyšlení, co se jejímu Viktorkovi při pádu do šachty mohlo stát.  (Autor: Nový čas)
Autor: INT, Lucie Marková - 
28. července 2012
20:44

Neuvěřitelné štěstí měl teprve dvouletý Viktorko z Komárna na Slovensku. Kvůli chybějícímu poklopu se zřítil do téměř třímetrové šachty plné suti a trčících drátů. Jako zázrakem vyvázl živý jen s drobnými poraděními!

Nehoda se stala v době, kdy byl Viktorko na procházce s mámou a babičkou. "Dcera se zastavila u novinového stánku a chlapec byl ode mně asi na metr, když se mi zničehonic ztratil z očí. Když jsem viděla odkrytou šachtu do které spadnul, málem jsem omdlela. Byla tam velká hloubka a z ní se ozýval pláč," popsala babička pro Nový Čas. Malého Viktorka nakonec zachránil kolemjdoucí muž.

Podle prodavačky z novinového stánku byl kanál odkrytý už déle. "Lidé mi povídali, že to nejednou nahlásili, ale nic se s tím nedělalo," řekla prodavačka.

Firma, které poklop patří, se brání: "Pokud nám někdo nahlásí, že na kanálu chybí poklop, tak to ihned řešíme, ale o tomto jsme nevěděli. Byl z betonu a zničil se tak, že po něj přejelo těžké nákladní auto," řekl jednatel společnosti Lajos Csonka.

Chlapec není prvním na Slovensku, koho potkal podobný osud. Rozhodně měl ale větší štěstí, než například blonďatá Vaneska (†3). Ta se při procházce také zničehonic propadla pod zem a i přesto, že strýc ihned přispěchal na pomoc, nemohl toho moc dělat. Snažil se ji zachránit, ale silný proud holčičku unesl do pět set metrů vzdálené čističky odpadových vod. Až tam ji našli přivolaní záchranáři, kteří se ji snažili půl hodiny oživit. Vaneska zemřela při převozu do nemocnice.

jaramila ( 29. července 2012 18:27 )

Že nenadáváte na ty skunky, co kradou pro pár korun ty poklopy! Všechny bych je tam naházela a zalila betonem, hajzly!

odetka.odetka ( 29. července 2012 12:17 )

Co vas mozecek?

Zobrazit celou diskusi