Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Na mladou ženu se sesypala skála: Pod hromadou kamení nepřežila

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, mok - 
26. července 2012
21:42

Slunečná dovolená skončila tragédií. Dvaadvacetiletá Charlotte Blackman, její otec Kevin a přítel Matt Carnell se totiž procházeli po pláži na Burton Bradstock ve chvíli, kdy se sesypal ohromný kus skály. Záchranáři už bohužel krásné Charlotte nedokázali pomoct.

Měla to být dokonalá dovolená v jihozápadní Anglii, kam vyrazila celá rodina. Ta ale bohužel skončila opravdu tragicky. Charlotte Blackman se totiž vydala na procházku po pláži kolem písečných útesů, když se jeden z nich sesypal. V tu chvíli ženu zavalilo obrovské množství kamení a několik tun písku.

 Ačkoliv se ženu snažily několik hodin zachránit tři týmy pobřežní stráže, které používaly nejrůznější techniku, pomoct ji už nedokázaly. K samotné práci na sutinách se totiž dostaly až po několika hodinách, protože kamení bylo nestabilní.

Její rodina je zdrcená. U nešťastné události byl totiž i její přítel Matt a otec Kevin. Oba věřilii, že se zachranářům podaří Chralotte zachránit. Pan Blackman dokonce v ten večer napsal na sociální síť facebook.com, aby se za jeho dcerku modlili.  Bohužel o pár hodin později si vyslechli smutnou zprávu, že Charlotte nepřežila. Její otec už pak jen připsal na síť truchlivý komentář: "Jsem tak velmi, velmi smutný. Ztratili jsme včera Charlotte."

V Anglii je momentálně zvýšené riziko výskytu podobných situací. Proto vydala dorsetská rada varování a uzavřela část pláže Esplanade, která je nedaleko místa neštěstí.

"Lidé si bohužel neuvědomují, jak jsou útesy nebezpečné. Jsou z pískovce, který je křehký. V posledních měsících hodně pršelo a útesy se podmáčely. Nyní vysychají a drolí se," řekl svědek nehody Len Muggeridge.

 

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi