Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílený střelec James Holmes: Zbraně koupil krátce poté, co nezvládl zkoušku

Autor: INT, mok - 
25. července 2012
22:11

Policie dále vyšetřuje motiv šíleného střelce Jamese Holmese (24), který by jej vedl k masakru v kině. Vyšetřovatelé teď přišli s další novinkou, útočník prý nakoupil zbraně poté, co nezvládl zkoušku.

Střelec James Holmes, který má na svědomí dvanáct mrtvých a dalších osmapadesát zraněných stanul poprvé před soudem v pondělí. Ačkoliv se vyšetřovatelé po celou dobu smaží zjistit, co vedlo Holmese k tak hroznému činu, odpověd zatím neznají. 

Psychologové se domnívají, že střelec trpí duševní chorobou. Údajně by se mohlo jednat o schizofrenii. "Všechny tyto věci by mohla zapříčinit schizofrenie," řekl psycholog Marisa Randazzo.

Policie ale přišla s další novinkou. Holmes si zakoupil zbraně 7. června, tedy krátce poté, co neuspěl u ústní zkoušky na Univerzitě v Coloradu. Otázkou tedy zůstává, zda se střelec rozhodl k děsivému útoku kvůli neúspěchu ve škole, nebo je opravdu nemocný. To ale vyřeší až soud.

James Holmes momentálně sedí ve vězení za  masakr na premiéře filmu Batman. V pátek tam totiž postřílel celkem sedmdesát fanoušků, kdy dvanáct z nich útok nepřežilo. Policie Jamese zatkla na parkovišti před kinem.

MiKhaEll ( 26. července 2012 13:27 )

*vypískali

MiKhaEll ( 26. července 2012 13:26 )

pgga: uklidni se ty krávo...hraješ si tu na američanku a přitom jsi češka..to zvládne každej přivadrovat do usa mezi poláky rusáky a ostatní verbeš a hrát si na američana..jsi trapná..osobně mám ameriku narozdíl od těch zapšklejch hlupáků tady a všude možně rád ale jestli chceš být trochu napřed tak si aspoň na nic nehrej protože v usa by tě za tohle konkrétně asi pěkně vypískaly...btw...mohli se hvězdo ať z tebe nějakej nigga zítra neudělá cedník v nějakým supermárketu

pgga ( 25. července 2012 22:34 )

Ano...vse vyresi soud tady v USA... Dale...pri posledni navsteve v CR...(nejsem sama)..jsem videla s rodinou..jedine bordel..prostitutky..a CR policie nikde..to vse za "cenu"?..Velkou..$) Prestante nadavat na USA..(divejte se na sebe CR)USA..urcite CR..do niceho nenuti...proc taky....

Zobrazit celou diskusi