Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chlapec (11) si odskočil z nákupu s matkou: Bez pasu a letenky se dostal až do Říma

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, oj - 
25. července 2012
15:32

Z nákupu s maminkou v Manchesteru si jedenáctiletý chlapec odskočil do Říma. Že u sebe neměl pas, ani letenku nikomu nevadilo. Chlapec bez problému prošel kontrolou i přes zpřísněná bezpečnostní opatření, která na letištích před olympiádou panují.

Krátce před zahájením olympijských her vzbudil rozruch i rozpaky v otázce bezpečnosti případ jedenáctiletého chlapce, který v Manchesteru prošel bez dokladů letištní kontrolou a odcestoval do Říma. Do letadla se dostal bez pasu, palubního lístku i bez dozoru dospělé osoby.

"Tento mimořádně závažný případ nyní naléhavě vyšetřuje letiště i sama letecká společnost," reagoval podle agentury DPA mluvčí letiště v Manchesteru.

Chlapec odletěl společností Jet2.com. "Jeho doklady nebyly řádně prověřeny, a to ani při bezpečnostní kontrole ani při samotném vstupu do letadla," dodal mluvčí. Chlapec se nyní musí promptně a bezpečně vrátit z italské metropole do Británie.
    Manchester bude jedním z dějišť olympijských her. Na tamním stadionu Old Trafford se bude konat fotbalový turnaj, který pro ženy začne už dnes.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

londynskypes ( 25. července 2012 16:05 )

keep.smiling ( 25. července 2012 15:47 )

šikulka

Zobrazit celou diskusi