Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Metalista, co zabil fanouška: Zaplatil 8 milionů a soud ho pustil, ale…!

Autor: šim - 
24. července 2012
15:01

Frontman metalové kapely Lamb of God Randy Blythe je už téměř měsíc ve vazbě. A to i přesto, že zaplatil kauci 8 milionů korun! Soudce sice rozhodl o propuštění, státní zástupce ale podá stížnost. Propuštění se proto zatím stále nekoná.

Koncem června ho přímo na Ruzyni zatkla policie, která mu současně sdělila obvinění: úmyslné ublížení na zdraví s následkem smrti, za což zpěvákovi hrozí až 10letý trest vězení. Před dvěma lety podle obžaloby při pražském koncertu shodil fanouška, který po měsíci zemřel na poranění mozku. Právníci i manažer Blythea tvrdí, že skupina ani její lídr o incidentu po celou dobu nevěděli, nikdo je nekontaktoval.

Randy Blythe od té doby sedí ve vazbě na pražském Pankráci. Zaplatil první kauci 4 miliony korun, kterou stanovil Obvodní soud pro Prahu 8 krátce po zatčení. Proti tomu se však odvolal státní zástupce. Městský soud pak částku zdvojnásobil. I ta je zaplacená. Blythe je však stále ve vazbě. „Ty peníze jsou zaplacené už týden,“ řekl Blesk.cz Blythův právník Martin Radvan.

Soudce Obvodního soudu pro Prahu 8 Petr Fasseti 8milionovou kauci přijal a konečně rozhodl o jeho propuštění. Má to však háček – státní zástupce proti propuštění na kauci znovu podá stížnost. "Důvodem je to, že propuštění na kauci bylo stanoveno bez jakýchkoliv podmínek," řekla Blesk.cz mluvčí státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Na podání stížnosti má státní zástupce třídenní lhůtu.

Za Blythem, který sdílí svou celu s Mongolem, do Česka přijela také jeho žena Cindy, aby ho podpořila. Slova podpory přicházejí ze světa. Na sociální síti Twitter uveřejnil vzkaz pro Randyho Ozzy Osbourne se svou ženou Sharon. Blesk.cz kontaktovatl i frontman metalové kapely GWAR Dave Brockie alias Oderus. „Znám Randyho řadu let a vím, že je jeden z nejzdvořilejších a nejlaskavějších lidí, které znám. Nechci, aby lidé na něj pohlíželi zle,“ napsal Brockie redakci Blesk.cz.

mememumu ( 30. července 2012 22:32 )

Příště, než tady budeš machrovat vygooglenýma "znalostma" by ses měl přesvědčit o tom, že ty "znalosti" jsou stále aktuální. Opakovaně zde "machruješ" vyčtenýma pitomostma, které už dávno neplatí. Věnuj se radši něčemu, na co máš. Ani to googlení to totiž není.

3dots ( 25. července 2012 18:55 )

Obrázkovou abeceda = tvůj zdroj informací? hm-hm, tak to leccos vyvětluje. Teď nevím, jestli nemám JUDr. Antlovi a další právní poradně tlumočit, že "plkají totální nesmysly" jak tvrdí anonymní nula Mumu v Blesku

zelena.karkulka ( 25. července 2012 01:53 )

ty budeš zřejmě starší ročník,spíš v důchodu než podnikatel,protože slovo vizour se používalo kdysi za komančů

mememumu ( 24. července 2012 22:51 )

To nic, jenom vůbec nic nevíš o tom, jak kauce fungují.

pgga ( 24. července 2012 20:20 )

ALe zvladaji alespon tady..a davaji si VELKY pozor...ale v CR je "jine" pravo..ano?

Zobrazit celou diskusi