Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přežili zázrakem! Stopařka Simona vystoupila, kamarád Aleš je v nemocnici

Autor: šim - 
24. července 2012
12:48

To jsou oni! Dva mladí lidé, kteří jako zázrakem přežili tragickou nehodu, při které vyhasly životy tří mladých kluků. Stopařku Simonu (19) zachránilo to, že těsně před nehodou vystoupila, Aleš U. (18) leží s lehčími zraněními v nemocnici.

V sobotu se vraceli z diskotéky domů do Tábora. Čtyři kamarádi k sobě do auta, bílé alfy romeo, podle informací deníku Aha! přibrali ještě Simonu (19), která potřebovala hodit domů. Bylo nad ránem, je možné, že svou roli hrál i alkohol.

Jirka F. (†19), který řídil, měl rád rychlou jízdu. Už v červnu boural, fotografií nabouraného auta se dokonce pochlubil na facebooku. Lidé, kteří ho znali, říkají, že jezdil hodně rychle. „Tolikrát jsem mu říkal, Jirko, jeď opatrně,“ napsal v internetové diskuzi jeden jeho kamarád.

O tom, že Jirka sedl za volant pod vlivem alkoholu, promluvil také jeho kamarád. „Byla to obyčejná mladická nerozvážnost posílená alkoholem jeho i ostatních. Prostě podcenil terén a nadcenil svoje řidičské schopnosti. A prostě mu to na tom štěrku klouzlo. Vím, že jak jsem Jirku znal, tak by raději zemřel místo všech ostatních. Ano, zachoval se jako vůl, že vůbec sedl za ten volant s alkoholem…,“ napsal o řidiči jeho kamarád s přezdívkou Jim.

Z diskotéky parta pomalu rozhodně nejela. Tachometr se v momentu nárazu do stromu zasekl na 150 km/hod. Kvůli tomu zemřeli spolu s Jirkou také jeho dva kamarádi – Tomáš (†19) a Radek (†19).

Jirka měl k autům blízko, jeho rodina vlastní autoškolu. Také pro Tomáše, který se věnoval mimo jiné motokrosu, byly auta denním chlebem. Studoval na automechanika a rychlou jízdu měl také rád.

Simona, která nehodu přežila, se zhroutila. Policii toho moc neřekla, proto ji budou muset znova vyslechnout.

katka1980 ( 24. července 2012 18:25 )

Krávo? Ten palec nahoru byl za obhajobu Simči! Mladý muži, pokud se neumíte chovat, tak se nevyjadřujte veřejně. Počítam, že vy o tom také víte velké prd

katka1980 ( 24. července 2012 17:45 )

Od reportérů v takhle podřadných novinách se opravdu asi slušnost očekávat nemůže

pattapuf ( 24. července 2012 17:42 )

To od nich snad ani nikdo neočekává.

katka1980 ( 24. července 2012 17:37 )

Měli by se omluvit

pattapuf ( 24. července 2012 17:33 )

Ok, tak to blesk vypátral špatně. Měli by se z toho zbleskovat.

Zobrazit celou diskusi