Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Cestovka Dolce Vita šla ke dnu: Vedli ji stejní lidé, jako předtím Sunny Days

Zkrachovala další cestovní kancelář: Dolce Vita, zaměřující se především na zájezdy do Tuniska
Zkrachovala další cestovní kancelář: Dolce Vita, zaměřující se především na zájezdy do Tuniska  (Autor: INT, Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
23. července 2012
18:00

Sladký život, tak zní v překladu jméno další cestovní kanceláře, která vyhlásila úpadek. Jenže tahle dovolená řadě Čechů pořádně zhořkla. CK Dolce Vita má přitom v Tunisku kolem 100 klientů a další dvě stovky si u ní zakoupily zájezd. A navíc jde o kancelář, kterou vedli lidé, stojící za krachem neúspěšné CK Sunny Days...

Pražská cestovní kancelář Dolce Vita je v platební neschopnosti a vyhlásila úpadek. Potvrdil to dnes Tomio Okamura, viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA). Jde přitom už o šestou cestovní kancelář, která letos zkrachovala.

"Podle sdělení zástupců CK je o všechny klienty v zahraničí postaráno, mají zaplacené ubytování po celou dobu pobytu a také uhrazené letenky zpět do České republiky," uklidňuje však situaci Okamura s tím, že zkrachovalá cestovka nenechala nikoho na holičkách. 100 lidí má v zahraničí, dalších 200 už nikam neodcestuje...

Dolce Vita jako převlečená Sunny Days?

CK se specializovala na Tunisko a Egypt, dále prodávala zájezdy do Řecka a Turecka. Již minulý týden však postupně stahovala veškerou nabídku.

Majitelem cestovní kanceláře je Kamal Jabeur, který měl přitom problémy již dříve - ještě coby šéf moravské pobočky CK Sunny Days, která v roce 2009 řešila problémy s návratem českých turistů z tuniského ostrova Djerba.

Poté Sunny Days zkrachovala. A v roce 2010 byla do obchodního rejstříku zapsaná Dolce Vita. Jak podotýká server novinky.cz, figurují v jejím čele stejní lidé, kteří už jednu cestovku potopili...

1348321:gallery:true:true

Šéf cestovky: Za krach může arabské jaro

"Naše hlavní destinace, tedy Tunisko, Djerba a Egypt, se potýkají s velkým nezájmem ze strany klientů v důsledku tzv. arabského jara. Další naší destinací je Řecko, které se nachází ve finanční krizi. Nezanedbatelný je také vliv globální krize, která nechává lidi na celém světě v nejistotě," vysvětlil však ČTK údajný důvod pádu Dolce Vita její šéf Jabeur a připomněl známý fakt, že především Egypt a Řecko se zmítají v četných nepokojích, byť rozdílného původu.

V případě CK Dolce Vita alespoň platí, že byla řádně pojištěna proti úpadku u České podnikatelské pojišťovny, u které nyní zhrzení klienti mohou hlásit pojistné události.

sakra ( 24. července 2012 11:29 )

"Podnikání" po česku!!!!!

bobina ( 24. července 2012 08:16 )

No a o tom to je! Jak je možné,že mohou v tom stejném oboru po jednom krachu podnikat opět ti stejní lidé??? Kde je kontrola ??? Prostě není a v zemi,kde je možné snad vše,co jinde možné není se tak dá okrádat vlastně do nekonečna!

pgga ( 24. července 2012 07:10 )

"Ano" eviku"..Amerika muze za Ceskou dalsi..co? Blbost nezna mezi..co?

pgga ( 24. července 2012 07:09 )

Vsem je jasne..ze ty..na pr..deli..urcite stale a stale sedis..a ani se nehnes..blbe

mandat ( 23. července 2012 23:26 )

Vsadim se, ze ten Kamal ma miliony na svem konte a palace po celem svete. Ted se vymlouva, ze je krize.Financni urad by si mel proverit jeho financni situaci. Je to bandita.

Zobrazit celou diskusi