Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílený střelec je na samotce: Bomby z jeho bytu už policie odstranila

Autor: INT, mok - 
22. července 2012
08:30

Sousedé šíleného střelce Jamese Holmese (24) si mohou oddychnout. Policie už totiž odstranila všechny výbušniny, které se nacházely u něj v bytě. První slyšení soudu bude v pondělí, do té doby si posedí na samotce.

Obyvatelé domu, kde bydlel i šílený střelec Holmes se mohou vrátit do svých bytů. Policistům se totiž údajně podařilo zneškodnit všechny nastražené výbušniny, které jim komplikovaly další vyšetřování.

U Holmese bylo umístěno asi třicet domácky vyrobených granátů a další chemikálie, které měly zabít každého, kdo se chtěl do bytu dostat. "Ten byt byl upraven tak, aby zemřel každý, kdo do něj vstoupí," řekl policejní šéf Dan Oates.

Vyšetřovatelé jsou z celého případu opravdu naštvaní. Nelíbí se jim totiž, že Holmes mohl připravit o život obyvatelé města a hlavně policistu, který byl první u dveří. "Jestli si myslíte, že máme zlost, tak to teda máme. Máme zlost jako hrom z toho, co se stalo v našem městě a báječným lidem, kteří zde žijí, a také z toho, co hrozilo jednomu z našich policistů, který se první přiblížil k bytu", dodal Oates

Jako první se policistům podařilo odstranit zápalnou nálož s nataženým drátkem, která byla umístěna hned u dveří. Pak se rozhodli pro kontrolovaný výbuch, ke kterému využili dalkově naváděného robota.

James Holmes má na svědomí šílený masakr, který se odehrál na premiéře filmu Batman, kde zabil 12 lidí a dalších 58 zranil.

První slyšení před soudem čeká střelce už v pondělí. Do té doby si nejspíš posedí na samotce. Podle úřadů je prý potřeba Holmese chránit. "Děláme to zpravidla jen v ostře sledovaných případech," řekl agentuře Reuters šerif okresu Arapahoe Grayson Robinson.

 

 


 


marie60 ( 22. července 2012 09:48 )

2626 ( 22. července 2012 09:30 )

Není divu, že se z normálních lidí stávají šílenci. Americká produkce chrlí filmy plné násilí, lidé jsou nadšeni, na film vezmou i kojence. Je to byznys, který nikdo nezastaví.

Zobrazit celou diskusi