Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Načančanou Michalku přivezla na oslavu po únosu limuzína

Autor: Jana Ulrichová, simao.k - 
17. července 2012
05:15

Nejdřív nadávky a výhrůžky novinářům, pak se však atmosféra uvolnila a mohlo se konečně slavit. Michalka je doma, a tak její rodina přichystala velkolepou veselici, na které se pohoštěním, vodkou a šampaňským rozhodně nešetřilo. A hlavní aktérka, Michalka, unesená 4. července do Německa, dorazila dokonce v limuzíně!

Nadávkami a výhrůžkami častovala rodina unesené Michalky Janové novináře, kteří se snažili při pátrání po ní pomoci. Zájem o případ, který nemá v Česku obdoby, nesla nelibě. Když se dítě živé a zdravé vrátilo, hnala novináře od svého domu. Nakonec ale členové rodiny obrátili a včera všechny sezvali na velkolepou oslavu.

Michalka jela na oslavu limuzínou

Od domu v Gogolově ulici v Trmicích, kde rodina bydlí, odvezla nastrojenou Michalku a její nejbližší černá limuzína. Všichni zamířili do nedaleké restaurace, kde byla nachystaná velká trachtace. Vodka a sekt tekly proudem, na stolech byly obložené talíře, pro děti bylo připraveno dětské šampaňské a k tomu všemu vyhrávala cikánská kapela. Na oslavě nechyběl ani ústecký policejní ředitel Vladimír Danyluk, kterého chce rodina pozvat na Michalčiny křtiny za kmotra. Matka s Michalkou ochotně pózovala a rozdávala úsměvy na všechny strany.

Podivné chování

Chování příbuzných uneseného děvčátka bylo od počátku stejně zvláštní jako celý únos. Když potřebovali holčičku najít, obraceli se na média s výzvami pro únosce a nabídkami odměn pro ty, kteří jim pomohou. Pak ale otočili a začali novináře obviňovat, že o případu píší lži. Jeden den je ve svém domě přivítali, a hned nato je hrubě vyháněli.

Když se holčička našla, slibovali novinářům, že u jejího předání budou moci být. Pak ale začali mlžit o termínu odjezdu a nakonec se pokusili ujet potají. Zjištění, že se jim to nepodařilo a že je fotograf s redaktorkou Blesku sledují, se jim nelíbilo. U Drážďan jejich auto obstoupili a vyhrožovali, že jim propíchají gumy, a také dokonce že fotografa zabijí.

Matka se ukryla, pak děkovala

Křik a nadávky provázely také návrat Michalky domů. Ačkoli jeden z dědečků sliboval, že si ji i s matkou budou moci novináři po příjezdu vyfotit, ostatní příbuzní byli ostře proti. Matku ukryli v domě a holčičku pak jen na malou chvíli vynesla před dům babička. „A zmizte, už vás tady nechci vidět,“ loučil se v noci na neděli s novináři dědeček.

O pár hodin později je už ale zase rodina svolávala zpět na oslavu, kde jim poděkovala.

"Jsem šťastná, že mám Michalku doma. První shledání na policejním prezidiu v Koblenci bylo úžasné, ten pocit se nedá popsat. Chtěla bych moc poděkovat české a německé policii, všem, kteří se zúčastnili pátrání po Michalce, a že mi ji našli. Už nám doma schází jen tatínek, pak by to bylo dokonalé," řekla Běla Janová novinářům z MF Dnes.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině