Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Američanovi ukradli v roce 1970 vůz Austin Healy: Milované auto teď našel na internetu!

Milované auto našel Texasan Robert Russell na internetu
Milované auto našel Texasan Robert Russell na internetu  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, evak - 
17. července 2012
21:32

Někteří muži milují auto takřka jako svou ženu. Potvrzuje to i Texasan Robert Russell, který 42 let usilovně pátral po voze Austinu Healym. Nakonec ho našel na eBayi a následovalo šťastné shledání!

Auto Robertu Russellovi ukradli v roce 1970 ve Filadelfii. Kdysi za něj kamarádovi podle listu The Dallas Morning News zaplatil 3000 dolarů. Mělo pro něj ale i sentimentální hodnotu, neboť mu bylo ukradeno jen ráno poté, co v něm vzal svou budoucí ženu na druhé rande.

Russell prohlásil, že hledáním vozu na webu strávil roky a už začínal ztrácet naději, že se mu ho někdy podaří objevit. „Možnost, že to auto stále existuje, nebyla moc pravděpodobná,“ říkal.

Trpělivost se ale vyplatila. Robert pravidelně kontroloval stránky internetové aukce eBay, kde se mu vůz nakonec podařilo dohledat. Okamžitě zkontaktoval prodejce v Kalifornii, kde ho nabízeli. Identifikační číslo a klíč seděly. Dávno oplakané auto, které má nyní hodnotu zhruba 23 000 dolarů (v přepočtu 480 tisíc korun), si převzal v Los Angeles. Po tak dlouhé době prý na autě zlobí už jen brzdy. „Dáme je ale zase do pořádku,“ zdůraznil Russell radostně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi