Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slovenského zabijáka dopadli v Karibiku: Na útěku se ukrýval i v Praze!

Slovenský zabiják Karol Mello na útěku v Praze a při dopadení v Karibiku
Slovenský zabiják Karol Mello na útěku v Praze a při dopadení v Karibiku  (Autor: Čas.sk, reprofoto Sanpedrosun)
Autor: Jaroslav Šimáček, INT - 
15. července 2012
16:41

Neschoval se ani v Karibiku. Interpolu se totiž podařilo v uplynulém týdnu nejhledanějšího Slováka Karola Mella (42) vypátrat a zadržet. Je obviněn z několika vražd i objednávky zabití policisty, které skončilo tragédií... Během svého útěku se nějaký čas schovával dokonce i v Praze.

Nejhledanější Slovák Karol Mello byl dopaden. Chtěl začít nový život pěkně v teple, namísto toho ho chytili ve středu ve středoamerickém státu Belize. Na jeho zatčení spolupracovaly místní úřady s Interpolem. Na Slovensku je Mello obviněn z několika vražd, jeho vypátrání potvrdil již i slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák.

Slovensko nyní jedná o převezení Mella z Belize do vlasti. Jde ale o poměrně složitý postup, tyto dva státy nemají dohodu o vydávání zločinců. "Zvažujeme i to, že pro něj pošleme eskortu vládním speciálem," citoval ministra portál sme.sk.

Mello: Hlava slovenského podsvětí?

Mello je považován za šéfa jedné ze skupin slovenského podsvětí. Je podezřelý z několika nájemných vražd. Ty se netýkaly jen mafiánských konkurentů, ale v roce 2004 i policisty jednal vraždu policisty Juraje G. Namísto něho však Mellovi muži zabili nedaleko Bratislavy jeho družku (†30) a syna Richarda (†10).

V jiných případech však měl Mello střílet sám. Třeba jako při vraždě Petera Č., který byl zastřelen v roce 2004 před jednou bratislavskou pizzerií.

Mezinárodně hledaný Slovák Karol Mello byl dopaden v Belize. Tohle jsou fotky jeho údajných obětí Mezinárodně hledaný Slovák Karol Mello byl dopaden v Belize. Tohle jsou fotky jeho údajných obětí | Čas.sk, reprofoto Sanpedrosun

Ukrýval se i v Praze

Slovenská média zjišťují další podrobnosti Mellova zatčení. Čas.sk vypátral, že si Mello patrně v Belize pořídil dům a začal podnikat. Spekulace o tom, že s Mellem byla i herečka Zuzana Marošová a jejich syn, se však zatím nepotvrdily.

Právě při Mellově prvním dopadení však hrála Marošová svou roli - její dopravní přestupek zavedl vyšetřovatele na stopu Mella, který byl v roce 2010 zadržen v polském Krakově. Mello se však na svobodu díky justiční chybě! Na svém útěku se pak nějaký čas zdržoval i v Praze.

nyxx ( 16. července 2012 13:48 )

Jaký v pohodě?Dobře,že ho chytli,takovýho pověsit,nejlépe za koule do průvanu.

kacota ( 16. července 2012 10:44 )

Je to tak ..A to predtým ho už Poliaci vypátrali, zatkli, vydali a naši ho prepustili pre nejakú procesnú chybu či také niečo...Tuším chyba v dátumoch. Slobodne odišiel po svojich, jeho družka pomaly celebrita - oddane ho obhajovala, rýchlo hrala v seriáli na Markíze a ako správna celebrita lákala divákov. Volne si žil v Prahe a teraz ho "nájdu" v Belize ktoré ho nevydá..Takže bububu s ďalším zatýkaním Načo tá celá komédia ??

sakra ( 16. července 2012 09:07 )

Celkem logické proč vrazi a havěť z celého světa táhne do ČR. Tady jim totiž nic moc nehrozí a cítí se tu bezpečně. Měl skutečně zůstat v Praze a byl by v klidu. Peníze zřejmě má a časem mohl vstoupit do ODS, podnikat a mohl tak získat beztrestnost!!!

odol ( 15. července 2012 23:37 )

Keby ho už v Prahe odpráskol nejaký radový poliš,koľko prachov by sa ušetrilo,bolo o jenu hnidu menej a aj keď rozpočet českého vnútra stojí za ho@no,/podobne ako náš/veľa vecí by sa vyriešilo bez pičo@ín typu: vydávacia väzba,proces,doživotný výkon trestu a podobne...jedna trieštivá do kedlubnu-a niet problémov zo spodinou!!!

odol ( 15. července 2012 23:37 )

Keby ho už v Prahe odpráskol nejaký radový poliš,koľko prachov by sa ušetrilo,bolo o jenu hnidu menej a aj keď rozpočet českého vnútra stojí za ho@no,/podobne ako náš/veľa vecí by sa vyriešilo bez pičo@ín typu: vydávacia väzba,proces,doživotný výkon trestu a podobne...jedna trieštivá do kedlubnu-a niet problémov zo spodinou!!!

Zobrazit celou diskusi