Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Unesená Michalka je doma! Po 10 dnech a v pořádku. Vítala ji šťastná rodina

Autor: Jaroslav Šimáček, Jana Ulrichová - 
15. července 2012
01:00

Unesená Michalka je konečně doma v Trmicích. Auto s její maminkou zastavilo před domem nedlouho před sobotní půlnocí. A Blesku se podařilo pořídit foto malé holčičky, která několik týdnů po narození zažila pořádné dobrodružství. Teď už je ale zpátky mezi svými. A v bezpečí.

Až jednou budou Michalce vyprávět, co všechno prožila, bude určitě ráda, že vyvázla bez úhony. Šťastná je díky tomu i celá její rodina.

Michalka je konečně doma, nedlouho před sobotní půlnocí ji přivezlo auto z Německa, kam si pro ní jela její matka Běla (20).

Unesenou a nakonec úspěšně vypátranou holčičku si vyzvedla po zajištění nezbytných papírů nejspíš v německém Koblenci, kde byla umístěna po policejním zásahu proti únoscům v kojeneckém ústavu.

Vítej, Miško!

Přijeli o několik hodin později, než se čekalo. Prý po cestě bloudili. Dlouhá a náročná cesta do Německa a zpátky však matku uneseného dítěte, jehož osud sledovali s napětím, nejen čeští, ale i němečtí čtenáři, každopádně zmohla a před novináře po návratu domů nepředstoupila. Po příjezdu rychle pod rouškou noci vyběhla z auta a ztratila se za zdmi rodinného domu. Nedlouho poté přišel její otec s omluvou, že je Běla po cestě unavená.

Jako další rodinný vyslanec však následovala Michalčina babička, která s sebou přinesla i uzlíček štěstí - malou Michalku, kterou 4. července ukradl přímo z kočárku za bílého dne a před očima její matky Uwe Reiniker (50), německý kamioňák, jenž na únosu spolupracoval dle německé policie s dalšími ženami.

Malá cestovatelka urazila přes tisíc kilometrů

Je nyní na policejním vyšetřování, aby odhalilo přesné důvody, proč se únosce, toho času zavřený ve vazební věznici, rozhodl Michalku ukrást. Sedí nyní od holčičky každopádně pěkně daleko. Místo, kde Michalku ukradli a kde ji pak německá policie našla, dělí skoro 600 kilometrů!

Malou cestovatelku teď čeká vřelé rodinné přivítání. A ne jen v podobě transparentu "Vítej, Miško!" V Trmicích, předměstí Ústí nad Labem, se bude slavit nejspíš celou neděli.

gogo ( 20. července 2012 21:46 )

Pravda ? Co je to dnes pravda ? To je to, co mělo dle Havla zvítězit ? Pít víno a kázat vodu, to je dnes pravda...

gogo ( 20. července 2012 19:26 )

Přesně tak...

kendex ( 18. července 2012 10:09 )

Je to ve zprávách. Divím se policejnímu vyšetřovateli, že se mohl veselit, i když pravděpodobně mezi lidmi, kteří slavili byli strůjci únosu. Je to výsměch daňovým poplatníkům a slušným lidem.

kockamnau ( 18. července 2012 09:55 )

omlouvam se,zaseklo se mi to při přidávání

kockamnau ( 18. července 2012 09:54 )

JE TO TADY http://www.bild.de/regional/chemnitz/entfuehrung/baby-michala-sollte-gegen-haus-getauscht-werden-252 01474.bild.html

Zobrazit celou diskusi