Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Štastné shledání! Matka si v Německu vyzvedla unesenou Michalku

Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
14. července 2012
12:29

Když malou Michalku unesli, nemohla si být její matka jistá, jestli se nakonec opět s dcerkou shledají. Tohle drama má ale dobrý konec - matka si mohla v Německu Michalku opět vzít do náruče.

Vyřídili potřebné doklady a v pátek večer vyrazila rodina Michalky do Německa. A zpátky se již vrací s miminkem! Německé úřady po potvrzení totožnosti malé Michalky díky testu DNA vydaly unesenou holčičku její matce.

"Podle posledních informací rodina před chvílí odjela s dcerkou domů," uvedl krátce před sobotním polednem Zdeněk Kapitán, ředitel Úřadu pro mezinárodně právní ochranu dětí..

"Po včerejším (pátečním) ztotožnění vzorku DNA matky, otce a malé Michalky byly vypracovány ostatní dokumenty a poslány kolegům do Německa. A na základě této shody už nic nebránilo, aby byla Michalka vydána rodičům," řekl Vladimír Danyluk, ředitel ústecké policie. Otec Michalky však do Německa nedocestoval, sedí totiž momentálně ve vazbě..

Video  Matka malé Michalky si jela pro svou dceru do Německa  - Martin Hurda
Video se připravuje ...

Kde přesně k předání unesené holčičky došlo, to se zatím jistě neví. Holčičku však našli nedaleko města Koblenz, kde nejspíš skončila v kojeneckém ústavu. Z Trmic, předměstí Ústí nad Labem, kde Michalku ukradli matce přímo z kočárku, je to přitom do Koblenze necelých 600 kilometrů. Na rodinu Michalky tak nejspíš čekala pořádná štreka. 

Podle příbuzných, kteří zůstali v Česku, si rodina cestou vyzvedla v Drážďanech na policejní stanici pas pro dceru a poté pokračovali dál směrem na západ. Uvedla to ČT.

Místa únosu a nálezu malé Michalky: Ústí nad Labem a německý Neuwied (u města Koblenz) Místa únosu a nálezu malé Michalky: Ústí nad Labem a německý Neuwied (u města Koblenz) | INT, Infografika Blesku

Jedno je však jisté. Pro milovanou dceru by v jednu chvíli značně zoufalá matka vyrazila klidně na kraj světa.

Doma pak na Michalku čeká zbytek rodiny. A plánuje velkou oslavu. Babička Běla Blesku prozradila, že informace o příjezdu dostává průběžně telefonicky a Michalčina maminka je neuvěřitelně šťastná.

Video Také babička Běla se na návrat Michalky domů hodně těší - Blesk - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Únos a návrat Michalky v datech

4. července - Policisté začali pátrat po nemluvněti z Ústí nad Labem, které ukradl přímo z kočárku neznámý muž před zraky její matky. Michalce, kterou neznámý pachatel unesl a vyrazil s ní směr státní hranice, tehdy bylo pouhých 18 dnů. Policie navázala v ten samý den spolupráci s německými kolegy.

7. července - Do práce se zapojili i polští policisté, spekulovalo se o tom, že by Michalka mohla být na území tohoto státu. Rodina nabídla výkupné a po dítěti začala sama pátrat.

9. července - Německá policie objevila Michalku! V Porýní-Falci ve městě Neuwied nedaleko Koblenze, necelých 600 kilometrů od Ústí nad Labem.Zatčeni byli čtyři podezřelí, na muže a ženu byla uvalena vazba, dvě další ženy byly propuštěny na svobodu. 

11. července - Čeští policisté oznámili, že nalezené dítě je opravdu unesená holčička. Blesk přináší informace o jednom z únosců. Jde o řidiče kamionu Uweho Reinikera.

12. července - Unesené nemluvně zůstává v Německu do té doby, než zkouška DNA jednoznačně potvrdí jeho totožnost. 

13. července - Česká policie oznámila, že dítě bylo definitivně poznáno i podle testů DNA a jeho vydání rodině by už nemělo nic bránit.

14. července - Rodina holčičky převzala v Německu dítě a je na cestě domů. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hofihofi ( 16. července 2012 08:49 )

Tak Blesku, jestlipak zjistis, jak to bylo po pravde, proc to dite nemci unesli. Ze to bylo cilene na tu rodinu je jasne, tak jak je to po pravde? Vendeta? Neco jineho, zjistis to?

kendex ( 15. července 2012 20:22 )

Takže dítě si vyzvedla u příbuzných z Německa.

miriam ( 15. července 2012 13:28 )

zatímco slečna Běla Janová je typ českého člověka, který ČR pozvedá k výšinám btw, to tvoje "white trash" mi zní trošku rasisticky, děvenko... tobě ne?

pgga ( 15. července 2012 09:38 )

pgga ( 15. července 2012 09:37 )

FUCK them both.. Duchodci..kteri alespon maji na internet

Zobrazit celou diskusi