Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Utrpěl těžké poranění hlavy: Nikdo neví, jak se to stalo

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Pardubického kraje)
Autor: sč - 
13. července 2012
17:15

Při těžbě dřeva v lese utrpěl v pátek těžké poranění hlavy muž (41) z Ústí na Vsetínsku. K železniční dráze, odkud byl poté dopraven do nemocnice, ho museli z nepřístupného terénu dostat specialisté – hasiči z lezeckého oddílu.

 

Nahodilou těžbu dělali v lese otec se synem. Otec se údajně z místa na nějakou dobu vzdálil. Když se vrátil, našel syna ležet na zemi s poraněnou hlavou. Ještě komunikoval.

„Do náročného lesního porostu se vydali po dvanácté hodině hasiči ze Vsetína a Valašského Meziříčí pěšky. Lékaře tam nakonec dopravili pomocí džípu,“ informoval mluvčí hasičů Libor Netopil.

Hasiči–lezci, zraněného dopravili pomocí lanové dráhy k železniční trati mezi Vsetínem a Ústím. V součinnosti s dráhami byla na místo vypravena drezína a na ní byl muž dopraven do Vsetína. Po ošetření nemocnici byl vrtulníkem transportován již v bezvědomí do nemocnice v Ostravě.

Případ vyšetřuje policie. „Na místě nebyl v tu dobu žádný svědek. Zatím ani nevíme, jak se to konkrétně stalo. Zavalen stromem totiž nebyl,“ sdělila mluvčí policie Vsetín Lenka Javorková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi