Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odborníci o smrti Sárinky (†5 měs.): Vzít miminko na koncert je nezodpovědné!

Autor: Jitka Pecharová, mok - 
13. července 2012
06:16

Obrovská bolest po ztrátě dcery Sárinky je největším břemenem pro její maminku Sabinu (21). Podle policie za smrt pětiměsíčního miminka nemůže. Dítě zemřelo v průběhu hudebního festivalu na syndrom náhlého úmrtí. Pediatři i veřejnost ženu ale odsuzují, že dítě s sebou brát do takového prostředí neměla.

Smrt Sárinky, která s rodiči absolvovala rockovou pětidenní přehlídku pod širým nebem, vyvolala diskuze, v níž většina lidí považuje za nevhodné brát tak malé dítě na hudební festival. Hluk, prach a stres na něj mohly negativně působit. A i když příčina syndromu náhlého úmrtí je záhadou, nelze vyloučit, že tyto faktory mohly mít vliv na jeho vznik.

„Samozřejmě nejde říci, že za tragédii může festival. Bylo ale krajně nevhodné, že to dítě bylo na festivalu. Takové miminko má spát doma v klidu v posteli a rodiče se tomu mají podřídit,“ usoudila lékařka, která si nepřála být jmenována.

Nerozumná matka mrtvé Sárinky ale kritiku nepřijala. Na jednom těhotenském internetovém serveru napsala: „Nevidím nic špatného na tom, že se mé dítě baví na festivalu, kde o něj bylo postaráno. Se Sárinkou jsme se pohybovaly spíše mimo festival. Celý den byly u auta všechny dveře otevřeny. Večer jsem v něm s dcerou spala, a když ne, byla jsem pět metrů od něj. Přes den v autě nebyla. Spala po procházkách v kočárku nebo ve stínu. I když na festivale hluk byl, Sárinka nebyla ani minutku u pódia. U stanu, ve kterém spal otec Sárinky, byl bazének, ve kterém se maličká čachtala, a obden jsme jezdili domů Sárinku vykoupat. Navíc byla po celou dobu festivalu s námi a bylo o ni postaráno!“hájila žena vzornou péči o miminko.

„Bolí mě smrt mé milované holčičky, ale nikdy bych nedopustila, aby se jí ublížilo. Poslední týden svého strašně krátkého života si Sárinka užila víc než všichni lidé kolem ní. Byla šťastná. Nezaplakala mi, stále se jen usmívala,“ uzavřela matka Sárinky. Škoda jen, že se třeba neporadila se zkušenějšími lidmi.

Smrt Sárinky spustila vlnu nevole:

mumla: Nikdo neříká, že ji zabili oni nebo festival, ale nezodpovědnost jak kráva to teda je. Už jen ta vedra a rachot, to si musela chudinka fakt užít.

elilein: Maličká tam neměla co dělat. Lidi, sakra, proberte se! O rodičích vím svý – bohužel.

e.44: Ona se cítí ukřivděná a nespravedlivě souzená? To jenom svědčí o její nezralosti a nezodpovědnosti.

souhlasimspravidly: Hluk, prach, stres mohly na něj negativně působit. A i když příčina syndromu náhlého úmrtí je záhadou, nelze vyloučit, že tyto faktory mohly mít vliv na jeho vznik!

potmesilka: Kdyby seděla doma na zadku a mimi ve své postýlce s monitorem dechu, tak by jí to zachránilo život!

bieseger: To je síla, jak se můžete zastávat té matky. Co si představím pod pojmem festival = dunění basů, světelné efekty, davy lidí atd. Jak to asi mohlo dopadnout...

stormwitch ( 17. července 2012 07:26 )

Maminka by mela byt odsouzena i z jejim pritelem za vrazdu prvniho stupne.O cem tu diskutujem? je to naprosto jasne kazdemu rodici i metalistovy ktery neni uplne debilni.

manicka919 ( 16. července 2012 16:01 )

no nevim, maminka se dusuje, jak byla mala na festivalu spokojena, ta fotka mluvi spise o opaku. to dite mi tam prijde spis nejiste, ci mozna lehce vystrasene, k usmevu, o kterem mluvi matka to ma daleko..

pokys89 ( 14. července 2012 07:12 )

souhlasím se všemi komentáři. Opravdu strašně nezodpovědné. Je mi 23 a mám dvouměsíční dceru, ale v životě by mě nenapadlo vzít jí na festival, nevzala bych ji tam ani ve dvou letech. Pokud si Sárinky ,,matka" myslí, že holčička byla šťastná a užila si to, asi by se měla léčit.

zelena.karkulka ( 13. července 2012 21:59 )

a co by to tak asi mělo ovlivňovat,ty snuku Tobě není víc jak 15let,viď? Festivaly jsou pro všechny???Takže povinně všechny nahnat už od narození?

zelena.karkulka ( 13. července 2012 21:18 )

Je vidět,že se ta blbka vůbec nepoučila a s dalším dítětem půjede jistě na nějakým prima festival,aby si tam užilo poslední týden svého života!!Co je tohle za myšlenkový pochody,to nepochopím Jak si může takový mimnko užívat festival????

Zobrazit celou diskusi