Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další noc bez unesené Michalky! Víme, proč matka koupila novou výbavičku

Autor: Josef Šťastna, Martin Hurda - 
12. července 2012
05:00

Těšila se na svou třítýdenní dceru, kterou jí vyrval z kočárku únosce a kterou německá policie objevila živou a zdravou. Místo toho prožila matka Běla Janová (20) z Ústí nad Labem další noc bez svého zlatíčka. Německá policie nechce Michalku rodině vydat!

Celá velká rodina se těšila na malou Michalku. Když ji němečtí policisté objevili živou a zdravou, zdálo se, že je otázkou několika hodin, kdy ji zoufalá matka konečně obejme!

Jenže to nejde tak rychle, matka musela prožít další noc bez svého miminka. Ve středu večer stále totiž nebyly známé výsledky DNA testů, které na 100% určí a potvrdí, že dítě nalezené v Německu je skutečně malá Michalka!

Rodina měla miminko dostat zpět do své péče ve středu či ve čtvrtek, německé úřady však s vydáním miminka váhají! Německá policie stále prošetřuje i vyšetřovací verzi, že rodina je nějakým způsobem do celé kauzy zapletena.

Nakoupili novou výbavičku

"Tolik se na ni těšíme, celou ji zlíbáme a uspořádáme velkou oslavu," těšila se však na Michalku matka spolu s babičkou a dalšími příbuznými. Jenže testy DNA a policejní vyšetřování velké shledání odložily.

Rodina tak během středy alespoň stihla nakoupit zbrusu nový kočárek, vaničku a další věci pro miminko. Proč?

"Pro sestru to bylo moc těžké. Dostala amok a všechny věci po Michalce vyházela, hrozně se bála, že už ji neuvidí. Tak jsme teď museli koupit nové," vysvětlil Blesku bratr mladé maminky, proč rodina pořizovala celou výbavičku znovu.

Matku odvezli ve čtvrtek na policii

Ve čtvrtek ráno pak šéf ústeckých kriminalistů Vladimír Danyluk vyzvedl matku malé Michalky, aby jí vysvětlil, jak bude probíhat předání miminka.