Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Klidnou obcí obchází strach: Místní vyděsila smrt manželského páru

Autor: Zbyněk Schnapka - 
11. července 2012
16:58

Strach obchází Tymákovem, dosud klidnou obcí na Plzeňsku. Místní vyděsila brutální smrt manželského páru. Uvnitř rodinného domku je našel v tratolišti krve jejich syn. Policie k případu mlčí a to místním na klidu nepřidá. Lidé se tak bojí o svou bezpečnost. Jakékoliv informace totiž policie odmítla sdělit i místnímu starostovi.

Maminku Helenu (47) a otce Jaroslava (50) našel ráno jejich syn Jaroslav a zavolal záchranku. „Náš lékař ale už mohl jen konstatovat u obou smrt,“ řekla Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky. Podle informací Blesku manželé zemřeli na bodná zranění. „Všude bylo veliké množství krve. Takže na první pohled nebylo poznat, jestli je třeba někdo umlátil, pobodal, nebo jak vůbec zemřeli. Prostě všude byla krev,“ uvedl Blesku člověk, který si nepřál být jmenován.

Policie totiž uvalila na případ přísné informační embargo. Potvrdila jen, že nejspíše opravdu jde o dvojnásobnou vraždu. „Případ šetříme jako podezření z násilného úmrtí. Z předběžného vyjádření soudního lékaře vyplynulo, že charakter zranění, jimž manželé na místě podlehli, pravděpodobně vylučuje vlastní zavinění,“ uvedla krajská policejní mluvčí Martina Kohoutová.



Mrtví manželé byli podle místních lidí pohodový, bezkonfliktní pár a všichni kolem s nimi vycházeli v dobrém. „Jaroslav pochází od nás z vesnice. Jeho manželka se sem přivdala ze Starého Plzence. On měl truhlářství a podle mě i plno zakázek. Byl to hodný, slušný člověk a dříve působil i v zastupitelstvu,“ řekl starosta Václav Špilar (60).

Stejně hovořili i sousedé. Ti ale ze strachu chtěli zůstat v anonymitě. „Před pár dny jsme si u nich natrhali třešně a paní nás teď opět zvala ať na ně přijdeme. Netušila jsem, že s ní mluvím naposled,“ svěřila se jedna ze sousedek.

„Jaroslav a Helena byli moc hodní. Dokonce si osvojili i dvě děvčata. Ty jsou už teď dospělé. Je to hrozné, jak skončili,“ prozradila další ze sousedek.

Místní lidé teď mají strach a bojí se o sebe a své děti. Policie totiž mlčí a to lidem na klidu nepřidává. „Když jsem chtěl vědět, co se děje, tak mi policisté sdělili, že mi nesmějí nic říci. Já jim odpověděl, co je to za blbost, když už všechno o té hrůzné události je na internetu. Nic na to neřekli a vykázali mi z místa,“ uvedl starosta Špilar.

„Já se v noci zamykám. Ale přes francouzské dveře se k nám může dostat kdokoli. Teď se budu bát i usnout,“ svěřila se Blesku Věra Letlová. „Strach mám. Ale uklidňuji se tím, že si říkám, že bydlíme v bytovce a pro nějakého lumpa by přece bylo obtížnější dostat se k nám do bytu než do rodinného domku,“ řekl Petr Štych (31).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

barcabarca ( 1. srpna 2012 15:41 )

noooo pes neštěkal.hned jasný, že to byl příbuzný. psa může někdo otrávit,dvě holky pujdou zabít metrákovýho chlapa a jeho ženu. taky názor.

e.44 ( 13. července 2012 20:05 )

Být tebou, tak se tak nerozčiluji. Policie adoptované dcery také podezřívá. Prý si s rodiči nerozuměly, byly tam nějaké roztržky a rodiče prodali dcerám dům v kterém bydlely, který ovšem také patřil rodičům, prakticky nad hlavou. Tomu, že vraždil někdo z blízkosti manželů nasvědčuje i to, že jejich pes v době vraždy vůbec neštěkal.

barcabarca ( 12. července 2012 11:47 )

jsem z tymákova, a ten kdo napsal, že v tom mají prsty adoptivní fakani je absolutní kr**** a ještě nevím co. neznal jste je.. takže buďte tak hodný a nekomentujte to svýma chytrostma, nenapadá vás jak jim asi může být, když by si tohle náhodou přečetli.???

e.44 ( 12. července 2012 01:27 )

Každá to bereme tak nějak jinak. Já jsem zase díky informovanosti trochu klidnější. On když člověk ví, že se to děje, ale nezná podrobnosti, neví proč, tak většinou zapracuje fantazie. Například dřív mohl člověk vidět za každou vraždou sériového vraha, co vraždí bez osobního motivu kohokoliv a může tedy jít i po něm a jeho blízkých. Dneska je jasné, že 99% vražd má osobní motiv a vrah už po nikom dalším nepůjde. Nevím kde jsi v té době žila ty, ale já v Praze. Tam ta zločinost byla o dost větší než třeba na malém městě nebo na vesnici. Než jsme se z centra přestěhovali na sídliště (v mých deseti letech) tak jenom v naší ulici a nejbližším okolí došlo ke třem sebevraždám, dvoum vraždám a v Riegrových sadech, kam jsem s babičkou často chodila, se ztratily tři děti. Jedno se nikdy nenašlo. Dvě se našly mrtvé a jak jsem se později dozvěděla, i zneužité. Proto mi bylo vtloukáno do hlavy to o cizích lidech....

gogo ( 11. července 2012 21:56 )

Tolik mafií, co zde nyní operuje, tolik kriminality zde neexistovalo dříve ani náhodou... Neměli prostě žádnou šanci. Zadrátované hranice v tomto směru byly výhodou. Říkám v tomto směru... Nehledě k tomu, že i kdyby se dříve o té kriminalitě nepsalo ale byla by, tak bychom ji museli také vidět. Dříve jste mohli jít o půlnoci Prahou beze strachu o svůj život. A dnes ?? A co se týče dříve trestů smrti a dnešních směšných deseti, dvanácti let za vraždu o tom také nemá cenu ani diskutovat...

Zobrazit celou diskusi