Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadné úmrtí miminka na festivalu: Matka je v tom nevinně, ale...

Matka se čtyřměsíční Sárinkou: Miminko tragicky zemřelo na hudebního festivalu
Matka se čtyřměsíční Sárinkou: Miminko tragicky zemřelo na hudebního festivalu  (Autor: INT, Facebook)
Autor: Jaroslav Šimáček, Jitka Pecharová - 
9. července 2012
12:13

Hudební festival v Janderově u Chrudimi přinesl o víkendu velkou tragédii - v autě mladého manželského páru zemřela teprve pětiměsíční dcera Sára. Ihned se vyrojily zvěsti o nezodpovědném přístupu rodičů. Pitva děťátka však prokázala - šlo o těžko vysvětlovaný syndrom náhlého úmrtí.

Parné letní počasí, hluk z hudební produkce, prach... Tohle nejsou zrovna ideální podmínky pro pětiměsíční děťátko. Přesto se ho rodiče odhodlali vzít na 17. ročník rockového festivalu Yanderov. Malá Sárinka však v sobotu večer v autě svým rodičům zemřela.

Policie proto nařídila soudní pitvu, aby se podařilo objasnit, zda za smrt miminka mohli právě jeho rodiče.

"Z předběžného výsledku pitvy vyplývá, že šlo pravděpodobně o syndrom náhlého úmrtí," prozradil k případu mluvčí chrudimské policie Lukáš Maier. "Bylo proto vyloučeno cizí zavinění a vyšetřování případu bylo odložené, protože se nepodařilo prokázat cizí ublížení na zdraví," dodal mluvčí.

Policie tak vyloučila zavinění ze strany rodičů. Syndrom náhlého úmrtí kojenců je smutnou záležitostí. Jde o onemocnění s následkem smrti, jehož příčina však není zcela známá. I když se na něm podepisuje nejspíš řada rizikových faktorů. Od obecných (nedonošené či přenášené dítě apod.), přes rizika ze strany matky (nízký věk či zdravotní problémy matky, ale také špatná životospráva), po problémy při porodu... 

Fotky z Facebooku, jak pyšná matka drží svou Sárinku, jsou tak smutným mementem záhadného úmrtí, kterých se u nás ročně odehraje kolem pětadvaceti. 

prcek96 ( 13. července 2012 13:08 )

Souhlasim .. Sárinka si užila aspoň krásných pár měsiců

rezeda ( 13. července 2012 10:32 )

ty jseš fakt vyřízenej

rezeda ( 13. července 2012 10:30 )

tak prosim tě...to nebyl tatínek Sárinky, ale chlap kterej je chránil před hyenama

rezeda ( 13. července 2012 10:22 )

většina lídí na tom fesťáku má větší IQ než ty

prcek96 ( 13. července 2012 10:21 )

Nic proti, ale NIKDO!!!!! nevite co se opravdu stalo. Myslite si, že když si pŕectete Blesk, nebo Aha.. že vite všechno..? no ve skutečnosti vite uplý HO*NO...!!!! Sabča byla úžasná mamča, o malou se starala víć než úžasně.. Byla na ni hodná, a dělala všechno proto, aby se malá měla dobře. Na festivalu malý nic nehrozilo. Bylo o ni krásně postaráno.!!!!!Přečtěte si blesk no.. to je stašně pravdivej web.. LŽI a KECY to jsou.. Jenže to tady nikoho nezajima.. Prostě jste si udělali obrázek o tom, že za to mohla Sabča.. No jasný. bohužel je tohle ubohost..!!! Matky tu pišou samé řeči, ale syndrom náhleho umrti se prostě nedá ovlivnit..!!!A to byste jako mámy měli moc dobře vědet.!!! To už má to malý miminko daný. A nezabráni tomu ani svatej papež.. Takže ty kecy byste si asi radśi měli nechat pro sebe, a začit trošku přemejšlet než tu něco napišete. Kdyby člověk, co napsal všechny ty lži, měl ditě, tak by to asi nenapsal. Protože by vědel co ten syndrom je za svinstvo.. A že se tomu nedá ubránit.. Prostě bulvár, a s prominutim, uplně pitomi lidi no.. DEMENCE tenhle národ..!!!!!

Zobrazit celou diskusi