Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvě mrtvá těla v pražském rybníce: Zabil se otec po smrti dcery (†4)?

Autor: ljš - 
9. července 2012
05:00

Když maminka čtyřleté holčičky odevzdávala svou dceru do péče otce (†54), netušila, že ji už nikdy neuvidí. Bezvládné tělo malé holčičky vytáhli v neděli hasiči z rybníka Šeberák a o několik hodin později voda vydala i mrtvého tatínka dítěte. Jak mohlo k tak hrozné tragédii dojít?

Smrt čtyřiapadesátiletého muže a jeho čtyřleté dcerky je obestřena celou řadou záhad. Vše by měla objasnit až nařízená pitva obou těl.

Jednou z vyšetřovacích verzí je varianta, že se holčička mohla utopit vinou otcovy nepozornosti a ten pak následně spáchal sebevraždu. Ve hře je však také možnost, že se otec utopil při záchraně dcery, nebo že ve vodě zkolaboval a malé holčičce se již nepodařilo doplavat na břeh. Místní také upozorňovali na silné bouřky, které se nad oblastí o víkendu přehnaly, podle nich není vyloučené, že do místa, kde se otec s dcerkou koupali, uhodil blesk.

K tragédii muselo podle policie dojít už v pátek nebo v sobotu, protože před areálem bylo podle svědků otcovo auto zaparkováno delší dobu. Otázkou proto stále zůstává, jak mohlo na tak hojně navštěvovaném koupališti dojít k utonutí dvou lidí, aniž by si toho kdokoli všiml.

Spekuluje se také o tom, že mrtvým mužem, je Pavel B., kterého policie hledala už od pátku. Krátce po objevení těla bylo totiž pátrání odvoláno.